0
Μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη είναι ο 33χρονος Σερβοκροάτης που συνελήφθη για τα 136 κιλά κοκαϊνης που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα αλλά και ο συνεργός του, 35χρονος υπήκοος Σερβίας, που αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις ποσότητες κοκαΐνης που κατασχέθηκαν, αλλά και από αυτές που υπολογίζεται ότι είχαν ήδη διακινηθεί, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν το ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι, μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθηκευτικό χώρο ναρκωτικών, σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα.

Παράλληλα ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε συνέχεια των ερευνών προχθές το απόγευμα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης - φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 124 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, τα οποία υποδήλωναν την προέλευση εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

-ποσότητα κοκαΐνης βάρους -136- κιλών και -75- γραμμαρίων,
-το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων Η.Π.Α.,
-ΙΧΕ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
-τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-δύο θερμοσυγκολητές και πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top