0
Ο πατέρας της Δώρας του φώναξε: «Αλήτη, μου έφαγες το παιδί», ενώ οι αστυνομικοί τον κράτησαν για να αποτρέψουν τυχόν επίθεση



Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11:00 ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που της αφαίρεσε τη ζωή με 14 μαχαιριές το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β´ Νεκροταφείο Αθηνών.

Κατά την προσαγωγή του στον κτίριο 9 των δικαστηρίων ο κόσμος τον αποδοκίμασε έντονα και προσπάθησε να του επιτεθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον φυγαδεύσουν

Ανάμεσά τους και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ο οποίος αρχικά φώναζε: «Ποιος είναι; Ποιος είναι;» και μόλις αντίκρισε τον δολοφόνο του παιδιού του προσπάθησε να τον προσεγγίσει με τους άνδρες των ΟΠΚΕ να τον σταματούν.
«Αλήτη μου έφαγες το παιδί», φώναζε ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης που βρίσκεται από νωρίς στο χώρο των δικαστηρίων: «Για δω τον δολοφόνο του παιδιού μου. Είναι άνανδρος», δήλωσε στο protothema.gr.

Και ο συγκεντρωμένος κόσμος κυνήγησε τον 58χρονο και φώναζε: «Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε». Αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο και τρέχοντας, πρόλαβαν να τον βάλουν στα ανακριτικά γραφεία. «Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Εχουμε παιδιά κι εμείς», φώναζαν πολίτες στους αστυνομικούς που τους εμπόδισαν να μπουν στο κτίριο 9.


Στην ομολογία του στους αστυνομικούς  ο δολοφόνος Ε.Σ, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό του θανάτου. «Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ» είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη και όπως αποκαλύπτει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας συνήγορος του πατέρα της 32χρονης: «To dna του δράστη ταυτοποιήθηκε γιατί βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα στο χώρο του εγκλήματος».

Οι αστυνομικοί φαίνεται πως γνώριζαν εδώ και μέρες ότι ο δολοφόνος της Δώρας είχε παρελθόν. Είχε δηλαδή πραγματοποιήσει και άλλες φορές ληστείες και αρπαγές τσαντών τα προηγούμενα χρόνια ενώ από τις κάμερες των καταστημάτων του ηλεκτρικού δεν φαινόταν καλά το πρόσωπο του, αλλά προέκυπτε ότι ήταν ηλικίας άνω των 50 ετών. Και επιβεβαιώθηκαν… Αφού έψαξαν στα αρχεία κατέληξαν στις περιπτώσεις κάποιων υπόπτων και ξεκίνησε ο έλεγχος. Ακόμα και χθες που συνελήφθη, οι αστυνομικοί μαζί μ αυτόν προσήγαγαν τρεις ακόμα ύποπτους.

Ο 58χρονος, είχε παρελθόν και πολλά πάρε – δώσε με τις αρχές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι την τελευταία φορά, πριν περίπου πέντε -έξι χρόνια, συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, μπήκε φυλακή και βγήκε. Όμως δεν έβαλε μυαλό, ρίχτηκε και πάλι στην παρανομία αρπάζοντας ακόμη και γυναικείες τσάντες. Το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου πήγε στο νεκροταφείο αποφασισμένος να ληστέψει κάποια ανυπεράσπιστη γυναίκα. Πήρε το παπάκι, το πάρκαρε στο σταθμό του ηλεκτρικού και με ένα κουζινομάχαιρο κρυμμένο στα ρούχα του, τρύπωσε στο νεκροταφείο αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Τη Δώρα Ζέμπερη την εντόπισε την ώρα που βρισκόταν πάνω από τον τάφο του αγαπημένου της φίλου σε ένα απομακρυσμένο σημείο του νεκροταφείου. Την έβαλε στο μάτι, της επιτέθηκε για να της αρπάξει την τσάντα και όταν η κοπέλα αντέδρασε όρμησε πάνω της και με 14 μαχαιριές της «πήρε» τη ζωή.

Ο δολοφόνος – οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τοξικομανής – φέρεται να ομολόγησε ότι αφαίρεσε τη ζωή της 32χρονης και στη συνέχεια πούλησε το κινητό της τηλέφωνο στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό ήταν και το μοιραίο του λάθος. Ο 58χρονος με το παπάκι, γλίστρησε έξω από το νεκροταφείο και χωρίς κανένας να καταλάβει το παραμικρό πήγε στην Ομόνοια για να πουλήσει το iPhone της Δώρας Ζέμπερη. Το τελευταίο στίγμα του «ματωμένου» κινητού που υπήρχε στην τσάντα του θύματος εξέπεμψε από την περιοχή της Ομόνοιας. Έτσι οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι έχουν να κάνουν με ληστεία και ψάχνοντας στα καταστήματα της περιοχής, θα έπεφταν πάνω στον δολοφόνο με το μαχαίρι.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top