0
Mετά τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Ν.Ντιμιτρόφ προχωρησε σε απάρνηση της "αρχαίας ταυτότητας" των Σκοπίων, καθώς «εξαιτίας της η θέση μας έχει καταταστραφεί» ενώ για πρώτη φορά ανώτατο σκοπιανό πολιτικό στέλεχος παραδέχεται ότι «η πολιτική παρεμβαίνει και γράφει τα βιβλία της Ιστορίας».


«Η πολιτική δεν μπορεί να παρεμβαίνει για το πώς γράφονται τα βιβλία της ιστορίας μας. Δυστυχώς η πολιτική έχει αναμειχθεί τα τελευταία χρόνια στα δικά μας ιστορικά βιβλία»

Εν ολίγοις ο Ν.Ντιμιτρόφ κατηγόρησε το Νίκολα Γκρουέφσκι, τον πρώην πρωθυπουργό ότι έγραψε τα ιστροικά βιβλία των Σκοπίων δημιουργώντας μια ψευδοιστορία με την οποία σφετερίστηκε αρχαίες ελληνικές προσωπικότητες.

«Πιστεύω ότι η Ιστορία πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και γιατί πρέπει να φοβόμαστε,  εάν η Ελλάδα δεν φοβάται να ανοίξει τα δικά της βιβλία», είπε ο Νίκολα Ντιμίτροφ σήμερα σε συνέντευξή του στο Κανάλ 5 των Σκοπίων όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιοερισκόπιο.

«Εάν θέλουμε να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ και μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν πρέπει να βιαστούμε να περάσουμε αυτό το κατώφλι, πρέπει να συζητήσουμε», είπε.

«Και αν μετά από τους μεγάλους πολέμους με τόσο θύματα, η Γαλλία και η Γερμανία κατάφεραν να δημιουργήσουν τέτοια συνεργασία και επιτροπές, το ίδιο η Γερμανία και η Πολωνία, εμείς γιατί δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε την ιστορία. 

Πρέπει να αποβάλουμε αυτόν τον φόβο και να δούμε. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για έτσι είναι τα πράγματα», είπε ο Ντιμίτροφ.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρόσθεσε ο υπουργός, επειδή οι θέσεις μας έχουν καταστραφεί δραματικά με την αναζήτηση της απόκτησης μιας αρχαίας ταυτότητας. 

Κατά τη γνώμη μου, ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Ντιμίτροφ.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top