0
Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγη ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Παραμένουν άγνωστες μέχρι τώρα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπήρξαν πυροβολισμοί, αρκετοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και όπως ήταν φυσικό, ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα πάντως με άλλους αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονται μόνιμα έξω απο το κτήριο.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί. Αστυνομικοί ψάχνουν το κτήριο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάλυκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 κάλυκες βρέθηκαν στην συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου οι οποίες εικάζεται ότι προέρχονται από καλάσνικοφ.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται μέσα στα γραφεία.
Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν περίπου 30-40 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτίριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως έχουν βρεθεί κάλυκες και πως έχει ενημερωθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ωστόσο δεν προσδιορίζεται επισήμως ακόμη αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και αν ο στόχος ήταν τα γραφεία ή η διμοιρία των αστυνομικών που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο ή άλλος στόχος. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και πραγματοποιούνται έρευνες.

Γεννηματά: Είμαστε στόχος 

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά μετά την επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει στόχος κατ’ επανάληψη.

«Εχουμε μιλήσει κατ’ επανάληψη με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης… Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων».

«Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε» είπε επίσης η κ. Γεννηματά.

Την ίδια ώρα, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί της. «Μάλλον το θεωρούν ρουτίνα το περιστατικό».






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top