0
Τα… απόνερα της παραπομπής σε δίκη των πρωταγωνιστών του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες στη Super League συνεχίζουν να αμαυρώνουν την υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Σύσσωμος ο ξένος Τύπος έκανε, και συνεχίζει να κάνει, εκτενείς αναφορές επί του θέματος, μετά το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών.

Πάντως, οι Άγγλοι έχουν ακόμη έναν λόγο να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη συγκεκριμένη υπόθεση και αυτός έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την παραπομπή του σε δίκη για τους στημένους αγώνες υποχρεούται όχι μόνο να απεμπλακεί από τα διοικητικά δρώμενα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, αλλά και να μεταβιβάσει-πουλήσει το μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου σε άνθρωπο που οφείλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στο τίμημα, ως γνωστόν, είναι ιδιοκτήτης και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο επιχειρηματίας-εφοπλιστής τον περασμένο Μάιο ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού αγγλικού συλλόγου, με τους φιλάθλους της δύο φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης (1979, 1980) να ελπίζουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την ομάδα τους, η οποία αγωνίζεται στην Championship (δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία του νησιού).

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα βλέπουν τον νυν ιδιοκτήτη της ιστορικής Φόρεστ να απασχολεί τη Δικαιοσύνη για τη σκοτεινή και υπόγεια δράση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την προσγείωσή τους να είναι ανώμαλη.

Έτσι, πολλοί από αυτούς έχουν αναγκαστεί να επιστρατεύσουν το γνωστό φλεγματικό χιούμορ που διακρίνει τους Βρετανούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη κατάσταση για την ομάδα τους.

Στα social media μεγάλων βρετανικών ΜΜΕ κάτω από την είδηση για τα μπλεξίματα που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα σχόλια των οπαδών της Νότιγχαμ -και όχι μόνο- πέφτουν… βροχή. Μερικά εξ αυτών «μαστιγώνουν» τον εφοπλιστή δηκτικά.

«Αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσε να αναλάβει (σ.σ.: τη Φόρεστ) στην πρώτη του προσπάθεια» επισημαίνει ένας Άγγλος οπαδός της Νότιγχαμ με καλή μνήμη, κάτω από το σχετικό δημοσίευμα του BBC Nottingham Sport, πριν άλλοι φίλαθλοι αναλάβουν δράση.

«Τώρα καταλαβαίνω πώς καταφέρατε να κερδίσετε την Burton Albion πριν από μερικές εβδομάδες» αναφέρει ένας άλλος Βρετανός φίλαθλος, κάνοντας χιούμορ σε φίλους του (που έχει ταγκάρει στο σχόλιο), οπαδούς της δύο φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το σχόλιο ενός άλλου Άγγλου, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου γράφει: «Ελπίζω ότι έχει κάνει τη ''δουλειά'' του, έχει βάλει το χεράκι του για το παιχνίδι με την Derby τον Μάρτιο».

«Ελπίζω ότι ο δικαστής έχει ένα από αυτά τα καθρεφτάκια με τα οποία μπορείς να δεις κάτω από το αμάξι και ότι δεν είναι ιδιοκτήτης φούρνου» αναφέρει στο μήνυμά του, λίγα σχόλια μετά, ένας άλλος Άγγλος οπαδός κάτω από την είδηση του BBC Nottingham Sport, με ακόμη έναν φίλαθλο να αναρωτιέται: «Μοιάζει με τύπο ύποπτο/επικίνδυνο που στήνει αγώνες…; (Στην πραγματικότητα μην το απαντήσετε αυτό)».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top