0
Η είδηση για την σύλληψη και την προφυλάκιση του διάσημου αντικέρ από την Πάτρα ο οποίος ήταν ο  εκτιμητής έργων τέχνης και κοσμημάτων του Κολωνακίου αλλά και της Ασφάλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Πάτρα.



Και αυτό γιατί πρόκειται για γνωστό Πατρινό, bon viveur με μεγάλη περιουσία, ακίνητο στο κέντρο της πόλης, πίνακες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα στην συλλογή του. «Μας αγοράζει  όλους» έλεγε άνθρωπος που τον ξέρει καλά!

Πρόκειται για 63χρονο που ασχολείται για πολλά χρόνια με αντίκες και κοσμήματα, ο οποίος εκτελούσε χρέη δικαστικού πραγματογνώμονα σε κλεμμένες παρτίδες κοσμημάτων για λογαριασμό της Αστυνομίας  που όμως φαίνεται ότι «έβαλε το δάκτυλο στο μέλι».

Ο πατρινός αντικέρ συνελήφθη το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου στο Κολωνάκι όπου διατηρεί την επιχείρησή του, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ” εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση – υφαίρεση κατασχεθέντων.

Ο συγκεκριμένος, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες χρόνια πραγματογνώμονας της Αστυνομίας και είχε ως καθήκον να εκτιμά όσα κοσμήματα προέρχονταν από κατασχέσεις και δεν είχαν αναγνωριστεί πριν καταλήξουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, με την ιδιότητα του ως εκτιμητής τιμαλφών, παρέλαβε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής τα κατασχεμένα κοσμήματα και τιμαλφή από την εξάρθρωση της γνωστής σπείρας ληστών για να προβεί στην εκτίμησή τους.

Κατά την επιστροφή των παραδοθέντων κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αντικατασταθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα. Ερευνάται επίσης η συμμέτοχη του και σε άλλη συναφή περίπτωση.

Από την έρευνα στην οικία και στο γραφείο – εργαστήριο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικά, ασημικά, χρυσές λίρες και φο-μπιζού των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η προκληθείσα ζημιά σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Ουσιαστικά δηλαδή αντικαταστούσε τα διαμάντια και τα ρουμπίνια από τα κοσμήματα με «φο μπιζού»!

Στο facebook!

Στο διαδίκτυο οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν για τον συγκεκριμένο πατρινό! Βλέπετε στην προσωπική του σελίδα έχει φωτογραφίες με επώνυμους Πατρινούς! Κυρίως από τον χώρο της εστίασης, τον ξενοδοχειακό κλάδο και γενικότερα άτομα με έντονη κοινωνική ζωή!

Και ποιος δεν ήξερε τον άνθρωπο που εμφανιζόταν ως έναν από τους πλέον «εκλεπτυσμένους» Πατρινούς,  με καλλιτεχνική άποψη, σπουδές στο εξωτερικό και ζωή που θα την ζήλευαν πολλοί!

Στα νιάτα του δε, αν κρίνουμε και από την φωτογραφία που έχει στο προφίλ του, ήταν ένας από τους ωραιότερους και πιο κομψούς άνδρες της πόλης. Σήμερα, στα 63 του, έχει δύο παιδιά και έχει αποκτήσει μεγάλη περιουσία, κυρίως λόγω και της συλλογής που διαθέτει.

Τον αποκάλυψε ιστοσελίδα!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ενώ όλοι φρόντισαν να διατηρήσουν κρυφά τα στοιχεία του μια και υπάρχει ζήτημα προσωπικών δεδομένων και δεν προέβη σε παράνομη πράξη τόσο σοβαρή ώστε να απαιτείται η αποκάλυψη των στοιχείων του με την άδεια του Εισαγγελέα, μία ιστοσελίδα, όχι μόνο αποκάλυψε τα στοιχεία του, αλλά έβαλε και φωτογραφίες του στο κείμενο.

Σίγουρα ο 63χρονος έχει ενοχληθεί από αυτό και δεν γνωρίζουμε αν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, όπως μηνύσεις ή αγωγές.

Εκανε αναρτήσεις… κατά του Αμίρ!

Ο συλληφθείς είχε προκαλέσει και έντονες συζητήσεις στην Πάτρα σε σχέση με την πρόσφατη υπόθεση του Αμίρ, του 11χρονου Αφγανού που είχε κληρωθεί να κρατήσει την ελληνική σημαία και είχε δεχθεί επίθεση ακόμη και στο σπίτι του. Εγραφε στο facebook ο συλληφθείς:

«ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΜΙΡ!!!ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ,ΡΕΖΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!!

Ξεσκεπάζουμε την ακροαριστερη προπαγάνδα ..Δείτε τι λέει ο νόμος για το σημαιοφόρο που οι ίδιοι ψήφισαν και κάνουν τώρα τις «πάπιες»…και γιατί ο 11χρόνος Αφγανός δεν έπρεπε καν να μπει στην κλήρωση»!

Ο εν λόγω Πατρινός υπερασπιζόταν την υποτιθέμενη «νομιμότητα» στην περίπτωση του Αμίρ γράφοντας πως ο νόμος ορίζει πως «για να συμμετέχει κάποιος στην κλήρωση θα πρέπει να είναι δύο χρόνια μαθητής και να πηγαίνει στην Στ τάξη, και όχι 1 χρόνο και στην Ε’ όπως ο Αμίρ»!

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top