0
Λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου που φαίνεται να ήταν ο αποστολέας του τρομοπακέτου, ο Λουκάς Παπαδήμος καταθέτει για το τι έζησε εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές.


Όπως αναφέρει, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου επικράτησε το χάος. Καπνοί, αέρια, σπασμένα τζάμια και αίματα.

«Νόμιζα ότι ήταν βιβλίο»

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδήμος, το δέμα είχε όγκο, και νόμιζε έτσι ότι πρόκειται για κάποιο βιβλίο.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μια πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός, σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για βιβλίο αλλά για μια μεγάλη κασετίνα δισκετών cd. Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο, πιθανόν με τη βοήθεια κάποια μηχανής»

«Αέρια καπνοί, ένιωσα να καίγομαι»

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει την στιγμή της έκρηξης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με το που έκανε ν΄ανοίξει τον φάκελο, ο μηχανισμός έσκασε προκαλώντας πανικό

Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησαν να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας ανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου,. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια κι ένιωσα έντονα την πίεσή τους καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο μου»τρομοδέμα

Στην φυλακή ο 29χρονος τρομοκράτης

Στη φυλακή οδηγήθηκε εν τω μεταξύ ο 29χρόνος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Μετά την απολογία ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Η απολογία του αφορούσε τις κατηγορίες για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ. Ο κατηγορούμενος έδωσε πολύωρη απολογία και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο 29χρονος το μεσημέρι της Τετάρτης (01.11.2017) έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή από τον Τακτικό Ανακριτή, για την απολογία του σχετικά με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και κατηγορίες που αφορούν τον οπλισμό, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την σύλληψη του.

Έτσι ταυτοποιήθηκε το DNA του

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα εξής:

Σε πειστήρια που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε USB και σε καπέλο τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου, τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μείγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα – πειστήρια, που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Αυτός ο γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Επίσης, τα στοιχεία του ίδιου γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

Στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έγινε η έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού που ήταν μέσα σε φάκελο, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Ήθελε αίμα στα Εξάρχεια – Ετοίμαζε χτύπημα κατά αστυνομικών

Ένα σενάριο απόλυτου τρόμου εξετάζει η Αντιτρομοκρατική μετά τα στοιχεία που έχουν προκύψει ύστερα και από τον εντοπισμό διαμερίσματος στα Εξάρχεια το οποίο ο 29χρονος είχε νοικιάσει για λίγες ημέρες.

Το ισόγειο διαμέρισμα φαίνεται ότι θα εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό. Το περίεργο είναι πως ο 29χρονος είχε νοικιάσει το σπίτι μέσω Airbnb κάνοντας χρήση των πραγματικών του στοιχείων.

Νοίκιασε δηλαδή το σπίτι με το όνομα Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Δεν χρησιμοποίησε κάποια από τις πλαστές ταυτότητες που είχε στη διάθεσή του και αυτό προκαλεί εντύπωση.

Ένιωθε βέβαιος πως δεν θα συλληφθεί; Ήθελε απλά να χρησιμοποιήσει τον χώρο ως ενδιάμεση γιάφκα για να μεταφέρει τον οπλισμό σε τρίτο χώρο;

Τα ερωτήματα μένουν, ωστόσο η μεταφορά οπλισμού μαζί με την ολιγοήμερη ενοικίαση του ισογείου στα Εξάρχεια στρέφουν τις έρευνες και σε μια άλλη κατεύθυνση.

Αυτή που οδηγεί στο σενάριο ότι ο 29χρονος ήθελε να κάνει ένα χτύπημα. Για τον λόγο αυτό άλλαζε κρυψώνα στα όπλα τα εκρηκτικά και τα ηλεκτρονικά του μέσα με στόχο να αποφύγει τον εντοπισμό.

«Θα έκανε αιματηρό χτύπημα»

Ποιος θα ήταν ο στόχος; Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν στο στόχαστρο του 29χρονου ένστολοι και μάλιστα αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τα ευρήματα στο ισόγειο διαμέρισμα που νοίκιασε μέσω Airbnb ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν τους ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιούσε τον χώρο αυτό για την διαφυγή του μετά το χτύπημα.

Τα ρούχα που βρέθηκαν στο χώρο ήταν λίγα. Μια αλλαξιά όλη και όλη όπως λένε πηγές του Newsit.gr. Αυτό δείχνει ότι το σπίτι των Εξαρχείων θα χρησιμοποιούνταν μόνο από τον ίδιο.

Έτσι το σενάριο μοιάζει να ολοκληρώνεται. Ο κατηγορούμενος, εικάζεται, ότι θα χτυπούσε αστυνομικό στόχο σε κοντινή ως προς το διαμέρισμα περιοχή και στη συνέχεια θα πήγαινε στο ισόγειο για να κρυφτεί για μικρό χρονικό διάστημα και να αλλάξει ρούχα ώστε να μην εντοπιστεί βάσει περιγραφής από αυτόπτες μάρτυρες.

Το χτύπημα εκτιμάται ότι θα γινόταν ως σήμερα με πιο πιθανή ημέρα την περασμένη Κυριακή και για το λόγο αυτό φαίνεται ότι νοίκιασε το σπίτι από 26 ως 31 Οκτωβρίου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top