0
Την ώρα που ο ένας εκ των Τούρκων αντιπροέδρων βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη, (αλλά και διήμερη περιοδεία στην Θράκη)  ο έτερος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προέβη σε σχεδόν πολεμοχαρείς δηλώσεις κατά Ελλάδας και Κύπρου από την Άγκυρα.


Έτσι ενώ ο Χακάν Τσαβούσογλου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα,για συναντήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία και αύριο βέβαια θα είναι στην Δυτ. Θράκη,  ο έτερος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντάγ και υποδεχόμενος τον τουρκοκύπριο «υπουργό Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην Άγκυρα, δε δίστασε να απειλήσει Ελλάδα και Κύπρο με τα... χειρότερα εάν τολμήσουν, όπως είπε, να πειράξουν έστω και τρίχα απ τα μαλλιά των Τ/Κ.

«Δεν θα αφήσουμε να ακουμπήσουν ούτε καν μια τρίχα στα μαλλιά των τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει εγγυητικά δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και οπωσδήποτε θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις αυτές, δηλαδή με νέα στρατιωτική επέμβαση.

Σε ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ρ. Ακντάγ είπε πως

«όλοι πρέπει να ξέρουν, και οι Ελληνοκύπριοι και όποιοι κινούνται μαζί με τους Ελληνοκύπριους, ότι δεν πρέπει ενθουσιάζονται με λάθος πράγματα. Να μην τους περνάει καν από το μυαλό.

Τόσο στο νησί Κύπρος όσο και στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο έχουν δικαιώματα και οι δύο κοινότητες. Εμείς οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε να τα κινηθούν μονομερώς οι Ελληνοκύπριοι. Αυτή είναι η πολιτική μας θέση.

Και στην οικονομία πολύ σύντομα θα διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις. Θα κάνουμε πραγματικότητα πολύ ωραίες δουλειές μαζί. Το σημαντικό είναι ο Τουρκοκυπριακός ‘λαός’ να ζει μέσα σε ευτυχία, ηρεμία και ευημερία. Όσο υπάρχει η Τουρκία θα συνεχιστεί και αυτό με τη θέληση του Αλλάχ».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως χάρηκε όταν έμαθε ότι στον ίδιο δόθηκε το «χαρτοφυλάκιο» για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος και ιδιαίτερα η οικονομική συνεργασία και το πρόγραμμα ανάπτυξης.

«Στην Κύπρο» είπε «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης. Το νερό που πήγε από την Τουρκία, το ηλεκτρικό ρεύμα που θα πάει, οι δρόμοι που έγιναν και το νοσοκομείο που θα γίνει είναι σημαντικά βήματα». Ο Ρετζέπ Ακτάγ είπε ότι θα αναπτύξουν το ψευδοκράτος και πως και οι εργασίες που έκαναν μέχρι σήμερα το ανέπτυξαν.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι μετά τις παράνομες «εκλογές» στα κατεχόμενα θα γίνει ένας οδικός χάρτης από το ίδιο το ψευδοκράτος τον οποίο η Τουρκία θα στηρίξει.

Από την πλευρά του ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στην Κύπρο και πρόσθεσε: «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να γλιτώσουν από την πολιτική του ‘Ελληνοκυπριακού κράτους’ που τόσα χρόνια με το εμπάργκο προσπαθεί να μας φθείρει, να μας συντρίψει». Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι αισθάνονται την μητέρα πατρίδα τους Τουρκία, δυνατή.


Από την συνάντηση του Τούρκου αντιπροέδρου Χ.Τσαβούσογλου με τον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου. Το ερώτημα είναι για πιο λόγο ορίστηκε συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Τούρκο αντιπρόεδρο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top