0
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, ξεκόλλησε το βοηθητικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που είχε προσαράξει κοντά στην Ύδρα. 

Το μήκους 24,9 μέτρων πλοίο αλιείας τορπιλών «Άραχθος», επέστρεφε από άσκηση, όταν κόλλησε σε αβαθή, στα νησάκια Τσελεβίνια, δύο μικρά νησιά (το Σκυλλί και το Σπαθί, όπως ονομάζονται) που σχηματίζουν ένα επικίνδυνο ναυτικό πέρασμα στην ανατολική άκρη της Τροιζηνίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες θεωρούνται καλές. 

Το ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού που εστάλη στην περιοχή, μετά από μερικές ώρες ξεκόλλησε το «Άραχθος», το οποίο θα μεταφερθεί πίσω στο ναύσταθμο για να επιθεωρηθεί και να επισκευαστούν τα σημεία στα οποά υπέστη μικρές φθορές. 
Κανείς από το εξαμελές πλήρωμα του πλοίου αλιείας τορπιλών, δεν τραυματίστηκε. 

Το «ΠΑΤ Άραχθος» ναυπηγήθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1966 για λογαριασμό του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το παρέλαβε τον Νοέμβριο του 1989. Αποστολή του πλοίου είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του στόλου. 

Το περιστατικό αυτό, είναι το δεύτερο σε μόλις ένα μήνα, καθώς νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου, η φρεγάτα «Κανάρης» είχε πέσει στην Ψυττάλεια. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top