0
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο έκπτωσής του από την αντιδημαρχία Πειραιά, λόγω της κακουργηματικής δίωξης από το Συμβούλιο Εφετών.

Μετά την κακουργηματική δίωξη που άσκησε το Συμβούλιο Εφετών στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός παραχώρησε τον προεδρικό θώκο στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη, ωστόσο αναμένεται ντόμινο εξελίξεων.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» ο Βαγγέλης Μαρινάκης σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο έκπτωσής του από την αντιδημαρχία Πειραιά!

Αρχικά η παραπομπή του Μαρινάκη για κακούργημα, σε συνδυασμό με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, θέτει θέμα έκπτωσής του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σχετική συζήτηση γίνεται ήδη σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων που είναι αρμόδιοι για να εκδοθεί η σχετική πράξη, ενώ εκφράζονται εκτιμήσεις ότι οι σχετικές διαδικασίες μπορούν να προχωρήσουν με δεδομένες τις προβλέψεις των νόμων αλλά και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με άλλη αφορμή.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε γνωμοδοτήσει απαντώντας σε ερωτήματα ότι: Για τη θέση του αιρετού σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας κατά τις διατάξεις του Καλλικράτη «απαιτείται η συνδρομή και ισχύς κατά τον χρόνο εκδόσεως του αμετάκλητου βουλεύματος και των δύο προϋποθέσεων δηλαδή α) της εκδόσεων αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος για κακούργημα και β) της επιβολής ή ισχύος περιοριστικών όρων ή προσωρινής κρατήσεως».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top