0
Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι, χαρακτήρισε ως «χρυσό παράθυρο ευκαιρίας» την λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων εντός του 2018.

Μάλιστα στήριξε αυτήν την πρόβλεψή του στο γεγονός ότι το 2019 είναι εκλογική χρονιά για την Ελλάδα, τα Σκόπια, αλλά και την ΕΕ.

«Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα υπάρξει λύση, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε για να υπάρξει λύση. 

Πιστεύουμε ότι οι περιστάσεις είναι τέτοιες, η στάση των δύο χωρών προς τη σοβαρότητα του προβλήματος είναι τέτοια, ώστε υπάρχουν προϋποθέσεις για τη λύση αυτού του προβλήματος. Περιμένουμε την πρόταση του κύριου Νίμιτς, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας και να βρούμε λύση. 

Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το 2018, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εισέλθουμε στον φαύλο κύκλο της ανακύκλωσης των κρίσεων, που είχαμε τα τελευταία 25 χρόνια» δήλωσε ο Οσμάνι. 

Την επόμενη Τετάρτη, ο Οσμάνι θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο θα συζητήσει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη δημιουργία θετικού κλίματος για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top