0
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού να χορηγήσει διήμερη άδεια στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη  βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης  «17 Νοέμβρη» Δημήτρη  Κουφοντίνα.


Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Κουφοντίνας αναμένεται από ώρα σε ώρα, πιθανότατα και σήμερα το πρωί, να πάρει την πρώτη του άδεια από τον Κορυδαλλό, αφού το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το συμβούλιο της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη

Όπως ήταν φυσικό, από χθες το βράδυ οι αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της αντιπολίτευσης είναι έντονες, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει αδιανόητη τη συγκεκριμένη άδεια.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μπακογιάννη:  Δίνουν άδεια στο «πιστόλι» της 17 Νοέμβρη;

Τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε και η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα» είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον σταθμό Action 24. 

Λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί δύο ημέρες ελεύθερος;». 

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους «λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα». 

«Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή», κατέληξε.

Βορίδης: Αδιανόητο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης. «Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα. Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια. Αδιανόητο» έγραψε ο Μάκης Βοριδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ασχολίαστο

Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter, συνοδεύοντας το λακωνικό αυτό σχόλιο με ένα δημοσίευμα για την 48ωρη άδεια.

Λιάνα Κανέλλη

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας  και πάλι  στο Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση. 

Καμίνης: Ανθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή

Έντονη ήταν και η αντίδραση του δήμαρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος τόνισε ότι άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί για τις δολοφονίες της «17 Νοέμβρη» δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή. Ο κ. Καμίνης μάλιστα ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτικό του συμβουλίου που έδωσε την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top