0
Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προσήλθε στις 8 το βράδυ ο δικηγόρος του πατέρα της αδικοχαμένης 32χρονης Δώρας, Κωνσταντίνου Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια.


Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον πατέρα της 32χρονης να παρουσιάζεται αυτοβούλως στο κτίριο της ΓΑΔΑ, μαζί με τον δικηγόρο του, για νέα κατάθεση. Ωστόσο, προσήλθε μόνος του ο δικηγόρος, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία, ενώ δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της θανούσης.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Ζέμπερη είπε ότι ο πελάτης του ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν είπε ψέματα. Από τραγική σύμπτωση, όπως ανέφερε, ο πατέρας όντως πέρασε από το νεκροταφείο, όχι όμως την ώρα του εγκλήματος, αλλά στις 20:56. 
«Ο πατέρας είπε πράγματι την αλήθεια» τόνισε, λέγοντας ότι, εξαιτίας της σύγχυσής του για τον άδικο χαμό της κόρης του, έκανε λάθος αναφορικά με τις ώρες που βρέθηκε στην περιοχή του νεκροταφείου. 

Όπως είπε, στις 17:15 (ώρα κατά την οποία υπολογίζεται ότι έγινε το έγκλημα), ο πατέρας βρισκόταν με το ταξί του στην περιοχή του Ζωγράφου. «Και να ήθελε, δεν μπορούσε να βρίσκεται στο νεκροταφείο την ώρα του εγκλήματος» προσέθεσε επίσης, λέγοντας ότι το ταξί φαίνεται πώς βρίσκεται στις 20:56 στην οδό Τραλλέων και Ηρακλείου, απ' όπου πήρε κούρσα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον πατέρα» επέμεινε, λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις του ταξί που οδηγούσε ο κ. Ζέμπερης, είναι καταγεγραμμένα στο GPS.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου του πατέρα της Δώρας, Απόστολου Λύτρα:



Η κατάθεση του πατέρα την Κυριακή

Εν τω μεταξύ, χθες ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης, πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να δώσει την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς.

Ο άντρας αποχώρησε, λίγο μετά τις 16:00, από την πίσω πόρτα, προφανώς για να αποφύγει τους δημοσιογράφους, ωστόσο ο δικηγόρος του προχώρησε σε δηλώσεις: 

«Έδωσε κατάθεση ο πατέρας, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του. 

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει εάν ο πελάτης του έχει δώσει περιγραφή του ατόμου που παρέλαβε με το ταξί έξω από το νεκροταφείο τις επίμαχες ώρες. «Δεν ωφελεί τις έρευνες να σας αποκαλύψω αυτά τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μεγάλη διάρκεια της κατάθεσης είπε ότι «δεν ήταν πολύωρη» όπως τη χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι. «Είπε αυτά που έπρεπε να πει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν και αυτό ήταν όλο». Απέφυγε επίσης να απαντήσει εάν ζητήθηκε από τον πελάτη του DNA, αλλά δήλωσε ωστόσο ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση.

«Ξεσκονίζουν» για DNA το ταξί

Την ίδια ώρα οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, «σκανάρουν» το ταξί του Κωνσταντίνου Ζέμπερη, ελέγχουν κινητά και επικοινωνίες και ξεκινούν δεύτερο κύκλο καταθέσεων, προκειμένου να εξιχνιάσουν το στυγερό έγκλημα. 

Η αναφορά του πατέρα στην κατάθεσή του, ότι περίπου δύο ώρες μετά το έγκλημα πέρασε από το σημείο και μάλιστα επιβίβασε στο ταξί του έναν νεαρό άνδρα που ήταν αναστατωμένος και εκτός εαυτού, αποτέλεσε το δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι αστυνομικοί στην κατάθεση του.

Για τον λόγο αυτό, θα περάσει από το μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ το συγκεκριμένο όχημα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει DNA ή αποτυπώματα που να «κουμπώνουν» σε αυτά που βρέθηκαν στο χώρο του εγκλήματος. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top