0
Την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος μιλούσε στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν πάσχιζε να κρατηθεί όρθιος και μην αποκοιμηθεί. 

Στο βίντεο φαίνονται οι προσπάθειες που κάνει ο Ερντογάν καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης να διατηρηθεί όρθιος και ξύπνιος. Οι αντιδράσεις του δείχνουν ότι του χορηγούνται ισχυρά φάρμακα...

Το ασυνήθιστο στιγμιότυπο το κατέγραψαν οι κάμερες την ώρα της κοινής συνέντευξης Τύπου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ουκρανό ομόλογό του Π.Ποροσένκο, χθες Δευτέρα στο Κίεβο.

Τελικά και ενώ στο βίντεο φαίνεται να προσπαθεί όσο μπορεί, τα μάτια του αρχίζουν να κλείνουν για μερικά δευτερόλεπτα.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα, ο Ποροσένκο φαίνεται να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι την ώρα που μιλά προκειμένου να… ξυπνήσει τον ομόλογό του.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν φαίνεται σε άθλια κατάσταση.

Ο Ερντογάν πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία, όπου είχε συνομιλίες με τον Ποροσένκο για μια σειρά από διμερή ζητήματα, ενώ υπογράφηκαν και συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πλέον το ερώτημα είναι, τι χορηγούν στον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Πριν από πέντε χρόνια, το 2012, το WikiLeaks δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής.

Αξιωματούχοι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ καλή.

Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια» σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Ερντογάν δείχνει να βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Ανάλογο περιστατικό είχε λάβει χώρα σε τζαμί της Τουρκίας όταν κατά τη διάρκεια των πρωινών προσευχών (06:00 πμ) ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέρρευσε στο έδαφος.

Ο δημοσιογράφος της Hürriyet, Aziz Özen, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, δήλωσε ότι είδε τον Τούρκο Πρόεδρο να χάνει τις αισθήσεις του στις 6 π.μ. λίγο πριν την έναρξη των προσευχών.

Αμέσως σωματοφύλακες περικύκλωσαν τον Ερντογάν προσπαθώντας να τον συνεφέρουν ενώ γιατροί έσπευσαν στο σημείο.

«Στη συνέχεια, ο πρόεδρος μεταφέρθηκε με φορείο σε άλλο μέρος του τζαμιού ενώ η πρόσβαση στους δημοσιογράφους απαγορεύθηκε», πρόσθεσε ο Özen.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ο Ερντογάν δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα στην υγεία του και θα συνέχιζε την ημέρα του όπως είχε προγραμματιστεί.

«Είχα ένα μικρό λιποθυμικό επεισόδιο καθώς έπεσε η πίεση μου λόγω του διαβήτη από τον οποίο πάσχω», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε μια εικόνα ενός καταβεβλημένου ανθρώπου που «υποβαστάζεται».

Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top