0
«Βροχή» έπεσαν οι βόμβες μολότοφ σε «καταδρομική» επίθεση που έκαναν άγνωστοι στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης τα ξημερώματα της Πέμπτης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 κουκουλοφόροι πήγαν στο Α.Τ., που βρίσκεται επί της οδού Κονίτσης, και επιτέθηκαν πετώντας βόμβες μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε δύο αυτοκίνητα, ένα περιπολικό και ένα Ι.Χ. που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική, που προχώρησε στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς στα δύο αυτά οχήματα.

Η επίθεση δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, ενώ οι κουκουλοφόροι τράπηκαν άμεσα σε φυγή. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών οι κουκουλοφόροι ήθελαν νεκρούς καθώς μέσα στις μολότοφ είχαν βάλει λάδι μηχανής με σκοπό η φωτιά να εξαπλωθεί και να συντηρηθεί. «Πέταξαν βόμβες μολότοφ με λάδι στο υπόγειο για να πιάσει φωτιά όλο το κτίριο. Ο συνάδελφος γλίτωσε επειδή μπήκε μέσα στη θωρακισμένη σκοπιά», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο υπόγειο, όπου βρίσκονται τα κρατητήρια, μάλιστα, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν επτά κρατούμενοι. 




Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, εκτίμησε ότι οι κουκουλοφόροι που πέταξαν τις μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος ήθελαν νεκρούς. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε έναν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο τμήμα, λέγοντας ότι «σώθηκε επειδή μπήκε στη θωρακισμένη σκοπιά». «Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο», συνέχισε. Όπως τόνισε μάλιστα, οι άγνωστοι που πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις βάζουν πλέον μέσα στις μολότοφ λάδι ώστε να απλώνεται η φωτιά.


«Φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη», σημείωσε, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.







ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top