0
Παγίδες θανάτου για αστυνομικούς και λιμενικούς στήνονται από τους παράνομους μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας και στις γύρω από αυτό περιοχές.


Πλέον η κατάσταση με τους αλλοδαπούς είναι εκτός ελέγχου στο λιμάνι της Πάτρας και η πόλη θυμίζει έντονα άλλα κακόφημα λιμάνια της Ευρώπης με αρκετά προβλήματα εγκληματικότητας όπως το Μπάρι και η Μασσαλία.

Οι παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να μπουν στο λιμάνι και να ξεφύγουν από το κυνηγητό των λιμενικών και τότε στήνουν παγίδες με πετονιές, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τραυματιστούν όπως αναφέρει το τοπικό patrasevents.gr.




Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, αναφέρει τα εξής: «…Επανερχόμαστε σε μικρό χρονικό διάστημα για να επισημάνουμε την επικινδυνότητα που διατρέχουν οι συνάδελφοι που εκτελούν εξωτερική Υπηρεσία στον Νέο Λιμένα Πάτρας κατά την διάρκεια φόρτωσης των Ε/Γ-Ο/Γ για Λιμένες της Ιταλίας.

«Οι παγίδες με πετονιές οι οποίες αποκαλύφθηκαν τυχαία σε σημεία του Νέου Λιμένα Πάτρας τις προηγούμενες ημέρες και προφανώς είχαν στηθεί προκειμένου να τραυματιστούν συνάδελφοι, την ώρα που επιχειρούν να αποτρέψουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών στον χώρο του ΙSPS του Λιμένα, μας δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό για την ασφάλεια τους.

Τις προσεχείς ημέρες το Δ.Σ της Ένωσης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛ.ΠΑ καθώς και με τον Λιμενάρχη Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ, προκειμένου να μεταφέρουμε για άλλη μια φορά τον προβληματισμό μας και να προτείνουμε λύσεις για το πρόβλημα που παίρνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις».

Τα μαχαιρώματα και οι συμπλοκές μεταξύ παράνομων μεταναστών που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας είναι καθμερινό φιανόμενο 

Χθες τα ξημερώματα, καταγράφηκε ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης εις βάρος 38χρονου Αφγανού από τέσσερις αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις δράστες επιτέθηκαν στον 38χρονο Αφγανό την ώρα που κοιμόταν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στα χέρια. Ο 38χρονος κατάφερε να αντιδράσει και οι τέσσερις δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο Αφγανός διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ακόμη, πριν από λίγες ημέρες ένας 23χρονος Πακιστανός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν Αφγανό, ενώ πρόσφατα συνεπλάκησαν στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας περισσότεροι από 40 μετανάστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα. Μάλιστα, γι’ αυτές τις επιθέσεις έγινε μία σύλληψη από την αστυνομία.

Επίσης, μία ακόμη συμπλοκή μεταξύ δεκάδων παράνομων μεταναστών έγινε στα τέλη του καλοκαιριού.

Οι αιτίες της συμπλοκής έχουν να κάνουν κυρίως με τον έλεγχο της διακίνησης παράνομων μεταναστών, δηλαδή σε ποιους θα επιτραπεί από τα μέλη των κυκλωμάτων να φθάσουν έξω από την περίφραξη του λιμανιού, ώστε να επιχειρήσουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.

Δηλαδή όλα γίνονται για την σειρά προτεραιότητας.

Το Λιμενικό λαμβάνει μέτρα για να αποτρέπει την είσοδο των μεταναστών στη λιμενική ζώνη με συνεχείς περιπολίες, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε κυνηγητό και συλλήψεις. Επίσης, σε καθημερινή βάση περιπολούν έξω από το λιμάνι δυνάμεις της αστυνομίας και ειδικά τις ώρες που αποπλέουν τα πλοία.

Μάλιστα, αυτές τις ώρες, όσοι οδηγοί περνούν έξω από το λιμάνι αναγκάζονται να μειώνουν ταχύτητα, προκειμένου να μη χτυπήσουν τους μετανάστες που διασχίζουν τρέχοντας την Ακτή Δυμαίων, για να μπουν μέσα στη λιμενική ζώνη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top