0
Tα τελευταία 24ωρα η Ελληνική Αστυνομία αφήνει να εννοηθεί ότι έχει ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά οι ίδιοι παραμένουν ασύλληπτοι. 


Η Ελληνική Αστυνομία ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι δράστες δεν είχαν πρσχεδιάσει την δολοφονία αλλά αυτή προκλήθηκε μετά από διένεξη με το θύμα. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο-σύμφωνα με το ρεπορτάζ των οξυδερκών αστυνομικών συνακτών-είναι σεσημασμένος.

Ολο αυτό είναι ένα βολικό σενάριο με την έννοια ότι αποκλείει το τρομοκρατικό χτύπημα, ούτε αφορά προηγούμενες υποθέσεις και κυρίως την καυτή υπόθεση της Energa Hellas Power των Μηλιώνη-Φλώρου στην οποία είχε επαγγελματική εμπλοκή το θύμα καθώς ήταν συνήγορος του Φλώρου.

Κι αν το σενάριο της Αστυνομίας πέσει έξω και τελικά οι δολοφόνοι έχουν σχέση με την υπόθεση της Energa Hellas Power;

Γιατί οι αστυνομικοί έσπευσαν πολύ νωρίς να αποκλείσουν τον συσχετισμό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου με την υπόθεση της Energa Hellas Power στην οποία είναι αναμεμειγμένα-με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο-πολιτικά πρόσωπα; Πολιτικά πρόσωπα τόσο της δεξιάς όσο και του Σύριζα.

Στο μεταξύ στην ίδια υπόθεση έχουμε απόπειρα δολοφονίας κι ενός ακόμη δικηγόρου.

Τα ερωτηματικά πληθαίνουν καθώς περνάνε τα 24ωρα και δεν συλλαμβάνονται οι δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Καλό θα είναι η Ελληνική Αστυνομία να μείνει έξω από το πολιτικό παιγνίδι και να κάνει τη δουλειά της.


Πώς είναι δυνατόν ένας δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ Α.Ε. να δέχεται δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του επειδή βρέθηκε απέναντι στο σκάνδαλο της Energa Hellas Power των Μηλιώνη-Φλώρου και να μην ανοίγει ρουθούνι;

Κι αν ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος γλίτωσε από τύχη επειδή οι σφαίρες δεν άγγιξαν ζωτικό σημείο του εγκεφάλου το περίεργο πέπλο σιωπής γύρω από την δικαστική εξέλιξη και τις αθωώσεις των εμπλεκομένων στο σκοτεινό αυτό σκάνδαλο προδίδουν πολιτική προστασία κάποιων από τους εμπλεκόμενους.


Σε περίπτωση που δεν ισχύει το πιο πρόσφατο σενάριο για τους δολοφόνους του έτερου δικηγόρου, του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ότι δηλαδή η δολοφονία του δεν ήταν προμελετημένη αλλά έγινε πάνω στον καυγά επειδή δεν ήθελε να αναλάβει την υπόθεσή τους αλλά οι δολοφόνοι του εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση της Energa Hellas Power πολύ δύσκολα θα εντοπισθεί ο εγκέφαλος της δολοφονίας.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση όπως και σε άλλες που δεν φθάνουν καν στις αίθουσες των δικαστηρίων είναι προφανής η πολιτική κάλυψη της διαφθοράς και των εμπλεκομένων.

Στις 24 Νοεμβρίου 2014 ο Νάσος Πουλακίδας σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ έδινε το εξής παρασκήνιο για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ:

Energa και Hellas Power καταχράστηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων ήταν το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, το οποίο εισέπραξαν, αλλά ουδέποτε απέδωσαν στο Δημόσιο. Τον Μάιο του 2014 προσδιορίστηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό. Από τότε άρχισαν οι πολιτικές συμπτώσεις:

* Το υπουργείο Οικονομικών και ο Δήμος Αθηναίων δεν παρέστησαν ως πολιτική αγωγή. Ο Θ. Πετράκος επεσήμανε ότι η παράλειψη αυτή συνιστά παράβαση καθήκοντος και για τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα  και για την κυβέρνηση συνολικά.

* Ως δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου εμφανίστηκε ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Μάκης Βορίδης…

* Λίγες μέρες μετά ο Μ. Βορίδης έγινε υπουργός και, επειδή δεν μπορεί να δικηγορεί, η Energa προσέλαβε ένα άλλο εκλεκτό στέλεχος της Ν.Δ., τον Τ. Μπαλτάκο, ο οποίος εσχάτως λέγεται ότι αποκατέστησε τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και αναλαμβάνει εκ νέου «ειδικές αποστολές» ενόψει προεδρικής εκλογής.

Ο ασκός των νέων αποκαλύψεων άνοιξε με την επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, την οποία αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Αντωνόπουλος στις 3 Νοεμβρίου δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη – η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πρόσωπό του! Λίγες μέρες αργότερα απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΛΑΓΗΕ Τάσο Γκαρή, στην οποία αποκαλύπτει την παρέμβαση Μπαλτάκου.

“Κατόπιν παρακλήσεως” Μπαλτάκου, γράφει ο Γ. Αντωνόπουλος-photo, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση για να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός του σκανδάλου, καθώς στις 16 Ιανουαρίου υπάρχει δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Συμμετείχαν ο επιχειρηματίας της Energa Αριστείδης Φλώρος, ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Γιώργος Αντωνόπουλος. Ο Αρ. Φλώρος πρότεινε οι διαφορές με τον ΛΑΓΗΕ να τεθούν υπό τη διαιτησία της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Ο Γ. Αντωνόπουλος αρνήθηκε επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά θα απάλλασσε τους κατηγορούμενους από τα ποινικά αδικήματα, οι οποίοι θα είχαν κάνει το “τέλειο έγκλημα”, αντιπροτείνοντας να επανεισαχθούν στην Ελλάδα τα χρήματα και να κατατεθούν υπέρ του ΛΑΓΗΕ.

«Ο Αρ. Φλώρος εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν και ότι η επιμονή μου στη λύση αυτή γίνεται επειδή θέλω να τον δω να καταδικάζεται και να φυλακίζεται και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση» τονίζει ο Γ. Αντωνόπουλος.

Ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ χαρακτηρίζει τον Αρ. Φλώρο «ηθικό αυτουργό» της επίθεσης που δέχθηκε και σημειώνει ότι έχει ενημερώσει γι’ αυτό τον ιδιοκτήτη της Energa μέσω των δικηγόρων του Τ. Μπαλτάκου και Μιχ. Δημητρακόπουλου. Σύμφωνα με «αξιόπιστο άνθρωπο», συνεχίζει ο Γ. Αντωνόπουλος, ο Αρ. Φλώρος δηλώνει ότι «εκείνοι που συνέβαλαν στην ‘καταστροφή’, όπως ο ίδιος θεωρεί, της ζωής του, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και εμένα και μάλιστα ως πρώτον στη σειρά, θα έχουν ανάλογη μεταχείριση και τύχη».


Η επιστολή εστάλη λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Αντωνόπουλος στις 3 Νοεμβρίου του 2014, από άγνωστους που τον πυροβόλησαν και του έκλεψαν τον χαρτοφύλακα του, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι συνδέεται με την υπόθεση.

O Θανάσης  Πετράκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πριν λίγες μέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  πως υπάρχει η επίμαχη επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΗΓΕ (πρώην  ΔΕΣΜΗΕ).

Διαβάστε την επιστολή:




Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας:


Την σκοτεινή υπόθεση της Energa Hellas Power και την ακόμη πιο μυστηριώδη διαδρομή της στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων αναβιώνει η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Kι αυτό γιατί η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η δολοφονία του δικηγόρου να σχετίζεται με τμήμα της υπόθεσης που χειριζόταν και που αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας το 2014 σε βάρος άλλου δικηγόρου για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί, πολύ γνωστοί στην Ασφάλεια για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον Αριστείδη Φλώρο.


7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου 2014, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη.

Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες πυροβολεί τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο (photo πάνω) στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά. Ο δικηγόρος επέζησε.


Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της Καθημερινής ο 34χρονος Αλβανός Ολτι Ντούλτσε, που κρατείται για την αιματηρή επίθεση κατά του 62χρονου δικηγόρου, αναγνώρισε στο πρόσωπο βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Energa-Hellas Power, το άτομο που «παρήγγειλε» τη δολοφονία Αντωνόπουλου, αντί αμοιβής δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σε δύο συμπληρωματικές απολογίες του ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή, τη 16η και 22α Νοεμβρίου, ο 34χρονος Αλβανός κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι –μαζί με τον επίσης Αλβανό συνεργό του, Αλμπερτ Μπάκο – συνάντησαν τον «εντολέα» τους σε πλατεία της Κηφισιάς, όπου τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου. «Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κουστούμι» φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή και συμπλήρωσε:

 -Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο…
Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη.
Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον δικηγόρο στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά.

Ο 62χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι με τα χρήματα και διέφυγαν. Στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία βρήκε ένα κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm και 5 γόπες που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από όλη τη γύρω περιοχή. Κίνητρο της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου θεωρήθηκε αρχικά η ληστεία. Μάλιστα, η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβε ως δράστες δύο ομογενείς από το Καζαχστάν, που όμως στην πορεία της ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με το περιστατικό.

Ο Αντωνόπουλος, αντίστοιχα, από την πρώτη στιγμή υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με τον οποίο αντιδικούσε. Το διάστημα που ακολούθησε, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε γενετικό αποτύπωμα του –ήδη σεσημασμένου– Ολτι Ντούλτσε, σε σταθερό σημείο έξω από το σπίτι του Αντωνόπουλου. Σε βάρος του ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο παρέμενε ανεκτέλεστο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Την 31η Αυγούστου ο 34χρονος συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας, ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αλβανία, όπου είχε καταφύγει. Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκδόθηκε στη χώρα και στις 29 του ίδιου μηνός οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Στην απολογία του, ενώ αποδεχόταν τη συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, εμφανιζόταν αναποφάσιστος ως προς το εάν θα αποκάλυπτε ή όχι την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της, αφήνοντας –ενδεχομένως– παράθυρο για συναλλαγή.

«Δεν επιθυμώ σε αυτή τη φάση να πω τίποτα περισσότερο σχετικά με το ποιος μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια» είχε καταθέσει. Μετά μερικές εβδομάδες και κατόπιν πιθανόν παρασκηνιακών διεργασιών, ο 34χρονος έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτή, φέρεται να περιέγραψε με σχετική λεπτομέρεια τη συνάντηση που είχαν με τον εντολέα τους στην Κηφισιά, αυτός και ο συνεργός του Αλμπερτ Μπάκο, πρωταγωνιστής της ένοπλης επίθεσης σε καφέ – μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014. «Στη συνάντηση ήταν τέσσερα – πέντε άτομα. Ο Μπάκο συνομίλησε με έναν από αυτούς, που φορούσε κουστούμι.

Οι άλλοι ήταν σωματοφύλακές του» κατέθεσε. Μάλιστα, δήλωσε διατεθειμένος να αναγνωρίσει τον άνδρα με το κουστούμι, εάν του επιδεικνυόταν φωτογραφία του.

Πράγματι, έξι μέρες αργότερα ο ανακριτής κάλεσε εκ νέου τον 34χρονο στο γραφείο του και του έδειξε φωτογραφίες ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους στο σκάνδαλο Εnerga – Hellas Power. Στις φωτογραφίες ο 34χρονος αναγνώρισε τον άνδρα με το κουστούμι που είχαν συναντήσει στην Κηφισιά. Νομικοί κύκλοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του 34χρονου Αλβανού και χαρακτηρίζουν τις απολογίες του «κατευθυνόμενες»: «Τα λεγόμενά του αντιβαίνουν τους κανόνες της λογικής» σημειώνουν…

Το Μάιο 2017 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του εκπροσώπου της εταιρείας Energa Power Trading, Αριστείδη Φλώρου, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top