0
Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Ο χειριστής του αεροσκάφους, σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, έστειλε το δικό του μήνυμα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες, όπως είχε κάνει και το 2015.

Από το κόκπιτ του F-16, ο ιπτάμενος μίλησε για το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, λέγοντας ότι αποτελεί συνέχεια του «Μολών Λαβέ». Είπε συγκεκριμένα: «Το ΟΧΙ είναι συνέχεια του Μολών Λαβέ. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα». 
Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα, για να συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Κύριε Επισμηναγέ τα φτερά σας, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του Ανθρωπισμού και της Ειρήνης. Στέλνουν όμως, σε κάθε ιταμό εισβολέα, και το διαχρονικό μήνυμα των Προγόνων μας: "Μολών λαβέ". Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Και η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας» είπε στον πιλότο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Προηγουμένως, ο σμηναγός είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top