0
Συνεχίζονται οι αλβανικές προκλήσεις στην ελληνική μειονότητα της Χειμάρρας.


Όπως αναφέρει το himara.gr, το οποίο βασίζεται σε καταγγελίες μελών της μειονότητας, η επιθεώρηση χωροταξίας του Δήμου Χειμάρρας απέστειλε ειδοποιητήρια σε 19 οικογένειες Βορειοηπειρωτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εντός πέντε ημερών, λόγω σχεδίων για κατεδάφισή τους.

Φωτογραφίες από τα ειδοποιητήρια δείχνουν πως τα έγγραφα φέρουν χθεσινή ημερομηνία, 18 Οκτωβρίου.

Η κίνηση των αλβανικών Αρχών έρχεται υπό τη σκιά τωv τριγμών που έχει προκαλέσει στα Τίρανα η σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ο οποίος είναι συγγενής του κορυφαίου πρώην υπουργού Σαϊμίρ Ταχίρι.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εκφράζει ανησυχία και για τη «διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα».

Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο προσθέτει ότι η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας.

Επισημαίνει μάλιστα ότι πολλοί την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το εμπόριο ναρκωτικών. «Ελπίζουμε να μην είναι έτσι» καταλήγει το ΥΠΕΞ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top