0
Ο Άγιος Παΐσιος άφησε μια τεράστια πνευματική κληρονομία, μοναδική παρακαταθήκη για τους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς, με το έργο και τις ιερές διδαχές του!


Σε μία από αυτές κάνει λόγο για την πίστη και την αγάπη προς τον Θεό προβαίνοντας την ακόλουθη εξήγηση:

«Πρώτα πιστεύουμε στον Θεό και ύστερα αγαπάμε τον Θεό και την εικόνα του, τον άνθρωπο. Η πίστη αυξάνει με την προσευχή. "Πρόσθες ημίν πίστιν". Όπως έχω καταλάβει, όλο το κακό προέρχεαι από την απιστία. Όταν ο άνθρωπος δεν πιστεύει στον Θεό, θέλει να γλεντήσει την ζωή του. Γι' αυτό και επιδίδεται σε κάθε είδους αμαρτία.

Ο άνρωπος πρέπει να συλλάβει το βαθύτερο νόημα της ζωής, ότι αυτή η ζωή είναι να ετοιμαστούμε για την άλλη. Από κει και πέρα, όπως ένας που ταξιδεύει να πάει κάπου χρειάζεται έναν οδηγό, έτσι και για το ουράνιο ταξίδι, πρέπει να βρει έναν οδηγό (Πνευματικό). Μετά, να τον βάλει σε ένα πρόγραμμα, λίγη μελέτη, λίγη προσευχή, να αποφεύγει τις αμαρτίες και το κοσμικό φρόνημα που είναι το χειρότερο απ' όλα. Οπότε έτσι η καρδιά του θα είναι στον Χριστό.

Πρέπει να αγωνιστούμε με φιλότιμο να σωθούμε, για να μη λυπήσουμε τον Χριστό. Θα μας πει ο Χριστός: "Παιδί μου εγώ έκανα τόσα για να σε σώσω. Έχυσα το αίμα μου και υπέμεινα τόσα πάθη, εσύ τί έκανες για να σωθείς"»;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top