0
Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα αποτελούν μέρος του πάζλ, όλοι πρέπει να ψάχνουμε κάτω από τις γραμμές και τους ψιθύρους για να διαπιστώσουμε την πραγματική αλήθεια.


Έχουμε λοιπόν και λέμε. Οι ΗΠΑ είναι δυσαρεστημένες από την Τουρκία και θέλουν να μετακομίσουν από το Ιντσιρλίκ. Ο Τράμπ μας χτύπησε φιλικά στην πλάτη. Θα μας αναβαθμίσει να F-16 που θα εξοπλιστούν και θα μεταφέρουν τι;  Το παρασκήνιο λέει ότι οι Αμερικανοί θέλουν και άλλη βάση, ποια; Το ΚΚΕ κάνει λόγο για πυρηνικά. Ο ΑΝΙΕΘΑ το διαψεύδει αλλά…

Περίεργο πάζλ και σκοτεινό, χαρακτηριστικό και όχι το τυχαίο το ρεπορτάζ του militaire που αναφέρει :

«Πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στον Άραξο; Το ΚΚΕ το έχει καταγγείλει, η κυβέρνηση το διαψεύδει αλλά ένα είναι βέβαιο: στην αεροπορική βάση του Άραξου γίνονται έργα για εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν πυρηνικά των Αμερικανών!

Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου σε νατοϊκή σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομερώς οι εργασίες “εκσυγχρονισμού” της αεροπορικής βάσης στον Άραξο. Μεταξύ των έργων που εξελίσσονται είναι και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση “ειδικών όπλων” όπως αναφέρονται σε άκρως απόρρητο ενημερωτικό έγγραφο προς το ΥΠΕΘΑ.

Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί ακόμη και πριν αλλά ειδικά μετά από το αποτυχήμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και την ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Άγκυρας, “ψάχνονται” για τα πυρηνικά που έχουν στην Βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Τα πρώτα 24ωρα μετά από το πραξικόπημα παρωδία στην Τουρκία, υπήρξε τεράστια αγωνία στις ΗΠΑ για τα πυρηνικά που είναι αποθηκευμένα στο Ιντσιρλίκ. Από τότε υπάρχει σχεδιασμός για σταδιακή μεταφορά τους σε πιο “φιλικό έδαφος”. Φαίνεται ότι το ελληνικό έδαφος θεωρείται ως το πλέον κατάλληλο. Ειδικά μετά από το ταξίδι Τσίπρα στην Ουάσινγκτον.

Το θέμα των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ είχε αναδείξει από το βήμα της ΔΕΘ , ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,υποστηρίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε, λέει, στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Άραξου. Μάλιστα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αρκετές ημέρες μετά στη Βουλή είχε υποστηρίξει:

«Η αεροπορική βάση του Αραξου είναι υπό ελληνική διοίκηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μετά την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Αραξου, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, ούτε υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, ούτε έχει κάποια σχέση με οποιοδήποτε – θα έλεγε κανένας – αμερικάνικο ειδικό συμφέρον. Αρα, αυτό να είναι καθαρό.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και αύριο, υπάρχει ένα επιτελείο Αμερικάνων τεχνικών στον Αραξο, το οποίο ασχολείται με το F16 που βγήκε εκτός διαδρόμου και έχει υποστεί καταστροφή και γι’ αυτό το λόγο είναι εκεί, και μετά θα πάνε να δούνε και ένα F16 το οποίο έχει καταστραφεί ένα κομμάτι του, στη Σούδα.

Θέλω να είναι καθαρό, θέλω να είναι γνωστό αυτό, όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967 – 1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε».

Ωστόσο το ΚΚΕ μέσω του Ριζοσπάστη και του 902.gr επέμεινε στο θέμα,παρουσιάζοντας μια σειρά φωτογραφιών από το google map με βάση τις οποίες υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις που φυλάσσονται πυρηνικά σε βάσεις του εξωτερικού φαίνεται να υπάρχουν και στον Άραξο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top