0
Επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, τις πληροφορίες για το κατατεθειμένο Αμερικανικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων του Αμερικανικού Στρατού στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Ο Αμερικανός πρέσβης πήγε, έμεινε δύο μέρες και πληροφορήθηκε τα πάντα…

Είπε επίσης ότι παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένας μεγάλος εκθεσιακός χώρος μια Αμερικανικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο.

Να τονίσουμε το ισχυρό ενδιαφέρον και εταιρειών ρωσικών συμφερόντων!

Προσγειώθηκαν, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, τις μεσημεριανές ώρες, τα πρώτα Αμερικανικά ελικόπτερα, Black hawk, στο αεροδρόμιο Δημόκριτος στην Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με το e-evros.gr.

Τα ελικόπτερα αυτά δεν θα είναι τα μοναδικά που θα προσγειωθούν στην περιοχή μιας και ο συνολικός αριθμός ελικοπτέρων που αναμένεται είναι περίπου 20.

Τα ελικόπτερα αφού αποσυναρμολογηθούν, θα φορτωθούν σε πλοία τα οποία αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι έπειτα να μεταφερθούν στην Ισπανία.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για εγκατάσταση προσωρινής μονάδας συναρμολόγησης στον Έβρο.




Μερικά από τα υπόλοιπα ελικόπτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται να καταφθάσουν στην πόλη μας στις αρχές του επόμενου μήνα.

Τέλος να επισημάνουμε πως όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 μέρες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, δείχνει πως η υλοποίηση του project για την εγκατάσταση στην περιοχή Μονάδας Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων αλλά και Αμερικανικής Βάσης, τη δεύτερη στη χώρα μας μετά τη Σούδα, δεν είναι απλά μια ευχή ή πρόθεση, αλλά έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένες κινήσεις για την υλοποίηση τους.

Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ρόναλντ Τραμπ υπογράφηκαν και οι σχετικές συμφωνίες, άσχετα αν αυτό που προβλήθηκε ήταν το θέμα του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Η Αλεξανδρούπολη άλλωστε πιστεύουν οι Αμερικανοί, ότι εκτός από μεγάλη σημασία όσον αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς και το γεγονός ότι καθίσταται ενεργειακός κόμβος, είναι κομβικό γεωπολιτικό σημείο και για τον έλεγχο της περιοχής.

Το υποδηλώνουν εξάλλου όσα έχει πει κατά καιρούς και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, με τελευταίες αναφορές κατά την παρουσία του στην περιοχή, όταν διεξήχθη το 1ο Ενεργειακό Φόρουμ στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Με μια βάση τους, οι Αμερικανοί θα μπορούν να ελέγχουν όλη την περιοχή των Βαλκανίων και να μην επιτρέψουν την επέκταση της Ρωσίας, κάτι άλλωστε που ανέφερε ξεκάθαρα ο κ.Πάιατ κατά την ομιλία του αρχές του προηγούμενου μήνα στην Αλεξανδρούπολη.



Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top