0
Η καραμπίνα Benelli M4 διαθέτει κάννη 18.5” και αποθήκη χωρητικότητας 7 φυσιγγίων. 


Το ειδικό τηλεσκοπικό κοντάκι μπορεί να μειώσει το μήκος του όπλου ως και 13 cm πατώντας απλά ένα κουμπί.

Η χρηστικότητα αυτού του όπλου ποικίλει καθώς υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από κοντάκια, συμπεριλαμβανομένων το σταθερό κοντάκι και αυτό με την πιστολοειδή λαβή, και τα δύο κατασκευασμένα από ενισχυμένο fibreglass technopolymer και τα δύο εναλλάσσονται χωρίς εργαλεία. 

Το πέλμα στο τέλος του κοντακίου είναι λαστιχένιο για μειωμένη ανάκρουση. Για να χρησιμοποιήσετε πλήρως την εντυπωσιακή ακρίβειά της, στη M4 έχει προσαρμοστεί ένα στόχαστρο σαν λεπίδα με προστατευτικά φτερά που είναι ρυθμιζόμενο. Τα στόχαστρα μπορούν να αντικαταστασθούν και με φωτεινά για σκοποβολή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο μηχανισμός αδρανείας της Benelli είναι διάσημος για την αξιοπιστία του, τη δύναμη του και την ασφάλεια και εγγυάται ακρίβεια για πολλά χρόνια – όπως αποδείχθηκε από τους Marines. 

Απλότητα, στιβαρότητα, αυθεντικό και έξυπνο σχεδιασμό είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του A.R.G.O. Auto Regulating Gas Operated system, το συστημα αερίων που είναι η καρδιά του M4 και του Argo.


Σύμφωνα με τη λειτουργία αερίου που περιέχει ένα κοντό πιστόνι, το σύστημα A.R.G.O. είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος της κάννης, κοντά στη θαλάμη, για να εκμεταλλευτεί τα ζεστά αέρια και την μεγάλη πίεση. 

Τα αέρια που βγαίνουν από την κάννη διαστέλονται και γρήγορα επιταχύνουν το χτύπημα του πιστονιού, όπου την ίδια στιγμή οι δύο πείροι σπρώχνουν με πίεση το κλείστρο για να πάει προς τα πίσω. Είναι αυτοκαθαριζόμενο γιατί η θέση  του συστήματος αερίου σημαίνει ότι δουλεύει με αέρια που είναι πολύ ζεστά με πολύ υψηλές πιέσεις. 

Έτσι, η λειτουργία θα είναι ασφαλής και χωρίς υπολείμματα.  Είναι αυτορυθμιζόμενο επειδή η βαλβίδα λειτουργεί ως ρυθμιστής και βγάζει το αέριο που περισσεύει κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. 

Όση μεγαλύτερη είναι η πίεση του αερίου από την κάννη,  τόσο πιο γρήγορα ανοίγει η βαλβίδα για να φύγουν τα αέρια, έτσι μειώνοντας την πίεση μέσα στο σύστημα.  

Το αυτοκαθαριζόμενο και αυτορυθμιζόμενο σύστημα A.R.G.O. εγγυάται ακρίβεια βολής, αξιοπιστία, διάρκεια και επιβεβαιώνει την τεχνολογική υπεροχή της Benelli.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top