0
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προκλητικότητας η αλβανική κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη γραμμή και τη ρητορική που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα με κύρια στόχευση την όξυνση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα.



Η υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Μιρέλα Κουμπάρο υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να στέλνει αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα.

Σύμφωνα με την Αλβανίδα Υπουργό, «στη Χειμάρρα δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα. Στη Χειμάρρα υπάρχουν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, όπως όλοι οι Αλβανοί πολίτες, υπάγονται στους νόμους της χώρας».

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο βουλευτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, του κομματικού βραχίονα της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

Ο Βαγγέλης Ντούλες κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι «συμπεριφέρεται στην Χειμάρρα με τη νοοτροπία τσιφλικά» και κατήγγειλε ότι το σχέδιο «ανάπλασης» της πόλης έχει ως στόχο την απαλλοτρίωση περιουσιών πολιτών που αυτό-προσδιορίζονται ως Έλληνες, με στόχο τον εκτοπισμό τους. 

Να σημειωθεί ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς απάντησε στην αλβανική πρόκληση και τόνισε ότι μέλη της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας θεωρούνται όλοι οι ελληνικής καταγωγής πολίτες της Αλβανίας και όχι μόνο όσοι ζουν στις μειονοτικές ζώνες που είχε ορίσει ο Χότζα. 

«Η Ελληνική γηγενής Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται υπό την μεγάλη προστασία της Ελληνικής Δημοκρατίας και αυτή την περίοδο βρίσκεται και υπό την προστασία της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. 

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top