0
Μετά από τις ανακοινώσεις Μόσχας και Άγκυρας για την προώθηση της συμφωνίας πώλησης αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από την Ρωσία, στην Τουρκία, πολλά και διάφορα έχουν αρχίσει να ακούγονται στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων. Σενάρια και εκτιμήσεις ποτέ δεν μας έλειψαν…

Νομίζουμε ότι ένα απ΄ αυτά μπορεί να αποδειχτεί παγίδα για την Ελλάδα,αν επιλεχθεί ως το πιθανότερο…


Το γράψαμε και στο militaire.gr : κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο Ερντογάν το πάει μέχρι το τέλος και αγοράσει τους S-400,τότε είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να θέσουν θέμα για την παράδοση των F-35 που έχει παραγγείλει η Τουρκία. Θα είναι παράδοξο, λένε οι Αμερικανοί να εμπιστευθούν το νέο τους όπλο σε μία χώρα που θα ΄χει στο οπλοστάσιό της το πιο επικίνδυνο “αντίδοτό” του.

Είναι ένα σενάριο, μια εκτίμηση που ακούγεται λογική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κιόλας.

Δεν πρέπει νομίζουμε να μας διαφεύγει ότι στην Τουρκία κάτι φαίνεται ότι κινείται και αλλάζει στο πολιτικό τοπίο και το νέο “αστέρι” της τουρκικής πολιτικής σκηνής η κυρία Ακσενέρ “σπρώχνεται” για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος απέναντι στον Ερντογάν. Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις δεν θα μείνουν πάντα στην κατάσταση που είναι σήμερα, ακόμη κι αν τελικά η προμήθεια των S-400 ολοκληρωθεί.

Θα είναι πολύ καλό να υπάρξει έστω και καθυστέρηση στις παραδόσεις των F-35 στην Τουρκία, γιατί αυτό θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα να κάνει κινήσεις για να ανανεώσει και να ενδυναμώσει το δικό της οπλοστάσιο,αν βέβαια οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Εκεί θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον μας κι όχι να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε στραβά στην Τουρκία. Η ελπίδα μπορεί να πεθαίνει τελευταία, όπως λένε, αλλά σε τέτοια ζητήματα δεν μπορείς να πορεύεσαι με τέτοιες λογικές.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top