0
Ο Χιου Χέφνερ, ο θρυλικός ιδρυτής του περιοδικού Playboy, πέθανε στην έπαυλη Playboy, την Τετάρτη, σε ηλικία 91 ετών.


Όπως ανέφερε το περιοδικό People, επικαλούμενο πληροφορίες του περιβάλλοντος του ιδρυτή του διάσημου περιοδικού, ο Χέφνερ πέθανε από φυσικά αίτια και «έφυγε ειρηνικά» ενώ περιβαλλόταν από αγαπημένα του πρόσωπα.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω Twitter και το Playboy: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθείς εν ειρήνη Χεφ».


Σε δηλώσεις του ο γιος του Κούπερ που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής στην Playboy Enterprises τόνισε: «Ο πατέρας έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία. Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Κρίσταλ, της αδερφής μου Κρίστι και των αδερφών μου Ντέιβιντ και Μάρστον και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».


Ο Χέφνερ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1926, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και εργάστηκε ως κειμενογράφος στο Esquire πριν αποφασίσει να δημιουργήσει το περιοδικό Playboy τον Δεκέμβριο του 1953, όταν στην αμερικανική τηλεόραση επιτρεπόταν να ειπωθεί ακόμα και η λέξη «έγκυος».

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού βγήκε μέσα από την κουζίνα του με μόλις 8.000 δολάρια που συγκέντρωσε από επενδυτές, και περιείχε γυμνές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε που είχαν τραβηχτεί χρόνια πριν. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 50.000.

Το περιοδικό έγινε γνωστό για το σεξουαλικό του περιεχόμενο, αλλά και για όσους έγραφαν σε αυτό όπως ο Ray Bradbury, ο Ian Fleming, ο Joseph Heller, ο Jack Kerouac και η Margaret Atwood.

Η κυκλοφορία του έφτασε τις 200.000 μέσα στο πρώτο έτος και ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια την δεκαετία του 1970.


Το επόμενο επιχειρηματικό βήμα του Χέφνερ ήταν μία σειρά από κλαμπ σε όλο τον κόσμο στα οποία οι σερβιτόρες φορούσαν αποκαλυπτικά κοστούμια και αυτιά από λαγουδάκια, που ήταν και το σήμα του περιοδικού.


Όταν το 1992 οι New York Times ρώτησαν τον Χέφνερ για τι ήταν περισσότερο περήφανος απάντησε: «Άλλαξα την στάση απέναντι στο σεξ. Αυτοί οι ωραίοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μαζί τώρα. Ότι απολύμανα την έννοια του προγαμιαίου σεξ. Αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση».



Σύμφωνα με τον ίδιο έχει κάνει σεξ με χιλιάδες γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν οι πρωταγωνίστριες των εξώφυλλών του.

Ωστόσο πέρα από τον θρύλο που δημιούργησε, στη ζωή του υπήρξαν και δύσκολες εποχές οι οποίες σημαδεύτηκαν από καταγγελίες για βιασμούς. Κάποιες από αυτές αφορούσαν και τον στενό του φίλο Μπιλ Κόσμπι, όπως είχε πει ο ίδιος ο Χέφνερ όμως σχολιάζοντας την υπόθεση, «ποτέ δεν θα ανεχόμουν τέτοια συμπεριφορά».


Η ταραχώδης προσωπική ζωή

Και αν τα επαγγελματικά του βήματα ήταν σταθερά και με επιτυχία, δεν συνέβαινε το ίδιο και στην προσωπική του ζωή η οποία σημαδεύτηκε από γάμους και διαζύγια. Ο πρώτος έγινε το 1949 με την Μίλντερντ Γουίλιαμς με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Το διαζύγιο ήρθε το 1958 και ο Χέφνερ έμεινε για πολλά χρόνια εργένης.

Ο δεύτερος γάμος έγινε το 1989 με την Playmate της χρονιάς Κίμπερλι Κόνραντ με την οποία απέκτησε δύο επίσης παιδιά. Όταν τον ρώτησαν αν θα κάνει μπάτσελορ η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Το κάνω εδώ και 30 χρόνια, γιατί να το κάνω τώρα»; Το ζευγάρι άρχισε να ζει χωριστά από το 1998 και το 2010 πήρε και επίσημα διαζύγιο.


Λίγα χρόνια αργότερα ο Χέφνερ δημιούργησε σάλο όταν δήλωσε ότι θα παντρευόταν την 24χρονη Κρίσταλ Χάρις. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2012.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top