0
Με αφορμή την ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή που επέβαλε το δικαστήριο στον Αντώνη Ρέμο για χρέη που υπήρχαν προς τους υπαλλήλους της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή, όπου διατελούσε μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, θυμόμαστε χαρακτηριστικές περιπτώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών που φλέρταραν στο παρελθόν με τις «βαριές αμπάρες». 




Το 1987, η Ελένη Βιτάλη βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της. Συλλαμβάνεται, όμως, για οπλοκατοχή και φυλακίζεται προσωρινά για 15 ημέρες. Σε συνέντευξή της έχει δηλώσει: «Από αυτήν την ιστορία έμαθα μόνο πόσος βούρκος υπάρχει πίσω από τους ηθικολόγους… Δεν στενοχωριέμαι ούτε επειδή το παιδί μου με είδε στις εφημερίδες, γιατί ο γιος μου έχει μάθει να είναι ελεύθερος, ούτε για τη δική μου εμπειρία. Καλό μου έκανε, γιατί η μητέρα μου με έχει χαϊδέψει πολύ. Θεωρώ όμως αυτούς υπεύθυνους για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η επιχείρηση που δούλευα τότε μου ζητάει 14.000.000 δραχμές επειδή ήμουν φυλακή και δεν πήγα να τραγουδήσω. Το δεύτερο είναι ότι ο πατέρας μου πήρε την εφημερίδα, διάβασε ότι το παιδί του πήγε φυλακή και πριν προλάβω να αποφυλακιστώ, πέθανε. Ενώ ήταν γερός και δυνατός, μέσα σε δεκαπέντε μέρες έπαθε δύο εγκεφαλικά και δύο εμφράγματα. Ήταν μια πολύ άδικη και πικρή ιστορία».


Στις αρχές του περασμένου Ιούλη, ο Γιώργος Κιμούλης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών. Ο γνωστός ηθοποιός είχε χρέος ύψους 250.000 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί για την αποπληρωμή του χρέους του. Η ποινή που του επιβλήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι σε δεύτερο βαθμό και χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης. Η υπόθεση αφορά σε εταιρία που δημιουργήθηκε το 2001 για το θέατρο του Γιώργου Κιμούλη που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε σαν σχολή. Στην εταιρεία αυτή ήταν μέτοχος και η μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση. 


Σε απίστευτες περιπέτειες είχε μπλέξει πριν από μερικά χρόνια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την υπόθεση με τα εμβάσματα των 5 εκατ. ευρώ, τα οποία είχε κατηγορηθεί ότι είχε βγάλει παράνομα στην Κύπρο. Περιληπτικά, η υπόθεση του διάσημου τραγουδιστή δικάστηκε ξανά και ξανά με αποτέλεσμα να φθάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ως συνταγματική τη φορολόγηση εισοδημάτων και εμβασμάτων εξωτερικού, ακόμα και πριν τις 30/9/2010. Η απόφασή αυτή, μάλιστα, αποτελεί σήμερα απόφαση «πιλότο» για υποθέσεις υψηλής φοροδιαφυγής. 


Από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Νίκο Βέρτη. Οι αρμόδιοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πριν λίγο καιρό, έκαναν φύλλο και φτερό τις φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή. Μάλιστα, μετά τον έλεγχο έστειλαν τεράστια ποσά στον λαϊκό τραγουδιστή, τα οποία και έπρεπε να εξοφλήσει. Ο τραγουδιστής για να καταφέρει να βγάλει άκρη αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων έτσι ώστε να πληρώσει λιγότερους φόρους. Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η μη καταβολή φορολογικής δήλωσης για το 2015 από τον τραγουδιστή, για το ποσό των 650 χιλιάδων ευρώ. Με βάση αυτό το ποσό θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 200 χιλιάδες.


Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως. Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημά του δεν είχε γίνει δεκτό.


Καταδίκη σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή «έριξε» το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στην Ελλη Κοκκίνου για παραβίαση δικαστικής απόφασης, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Η πρώην κριτής στο show του AΝΤ1 «Your Face Sounds Familiar» και ο πρώην σύζυγος της Παναγιώτης Βασιλειάδης, βρέθηκαν αρκετές φορές στις αίθουσες των δικαστηρίων με σκοπό να λύσουν τις διαφορές τους. Μια από αυτές, ήταν όταν η τραγουδίστρια βρέθηκε κατηγορούμενη για παραβίαση δικαστικής απόφασης. 


Το καλοκαίρι του 2001 ο Αντύπας είχε εκμισθώσει σε επιχειρηματία το ανοιχτό νυχτερινό κέντρο «On the Rocks» στην παραλιακή στη Βάρκιζα. Ο εκμισθωτής εξαφανίστηκε και η πολεοδομία στράφηκε κατά του ιδιοκτήτη του χώρου. Ολα αυτά τα χρόνια ο Αντύπας δεν γνώριζε το παραμικρό, αφού το κλητήριο θέσπισμα θυροκολλήθηκε σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο όπου διέμενε παλιότερα ο καλλιτέχνης και αργότερα είχε πουλήσει. Ετσι, δικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών. 


Για το τέλος, αφήσαμε τον Πασχάλη. Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο γνωστός τραγουδιστής από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο τον έκρινε ένοχο για ψευδή καταμήνυση. Στο πλαίσιο των δικαστηρίων που έγιναν τότε, μετά το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA με τις οποίες εξακριβώθηκε η πατρότητα, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης και η σύζυγός του, Αλίκη, έκαναν λόγο για «εξέταση κάτω από αδιαφανείς συνθήκες». Οι δημόσιες δηλώσεις του ζευγαριού το έφεραν αντιμέτωπο με τον -διορισμένο από το δικαστήριο- γενετιστή που έλαβε και εξέτασε το δείγμα, τον Κωνσταντίνο Πάγκαλο, ο οποίος υπέβαλε αγωγή και ζήτησε αποζημίωση. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top