0
Να ενταχθεί στην επωνυμία τους ο χαρακτηρισμός «Τουρκικό»  ζητούν δεκάδες σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας που καταθέτουν ήδη σχετικά αιτήματα στα πρωτοδικεία της Θράκης.

Τον δρόμο για τον γενικό ξεσηκωμό της μειονότητας στη Θράκη, άνοιξε η επίμαχη τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και για την οποία οι ΑΝΕΛ αρχικά είχαν τοποθετηθεί αρνητικά. 

Μετά την στήριξη όμως του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Πάνο Καμμένο στην υπόθεση των συνομιλιών με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, το συγκυβερνών κόμμα στρογγύλεψε τις αντιστάσεις του στην επίμαχη τροπολογία.

Πάντως, είναι γεγονός, ότι η ψήφιση της τροπολογίας ανοίγει την κερκόπορτα των διεκδικήσεων για δεκάδες συλλόγους της ευαίσθητης εθνικά αυτής περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, από την στιγμή που όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη τροπολογία, θα έρθει στην Βουλή και θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη, προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά» αφού ο νόμος πλέον θα τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Όλη αυτή την προσπάθεια, όπως αναφέρει το site, την συντονίζουν φυσικά άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου, που είναι γνωστό για την ανθελληνική του δράση.
Μόλις λοιπόν η διάταξη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα αρχίσουν να κατατίθενται ομαδικές αιτήσεις και θα «ξεφυτρώνουν» στους τρεις νομούς, αλλά και στα Δωδεκάνησα, σε Κω και Ρόδο, σύλλογοι με την επωνυμία «Τουρκικός», ενώ μέχρι τώρα αυτό δεν συνέβαινε.

Η συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται βέβαια ξεκάθαρα σε μουσουλμανική μειονότητα, αλλά το επόμενο «βήμα» στον σχεδιασμό των Τούρκων θα είναι να θέσουν θέμα αναγνώρισης πλέον τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, τη Ρόδο και την Κω.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top