0
Δράκος, όνομα και πράγμα, ως ειρωνία, ονομάζεται ο καθηγητής μουσικής που ασελγούσε σε μικρές μαθήτριές του, ηλικίας από μόλις 9 έως 11 ετών, στα βόρεια προάστια.



Το πλήρες ονοματεπώνυμό του είναι Παναγιώτης Δράκος και γεννήθηκε στις  26-5-1957 στην Αθήνα.

Τα στοιχεία του δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη σύλληψη του 60χρονου προχώρησε το βράδυ της 31ης Αυγούστου η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για καθηγητή μουσικής, σε ωδείο των βορείων προαστίων, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητριών του. Μάλιστα, τις πράξεις του διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου είχε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, όταν μία από τις μαθήτριές του ηλικίας 9 ετών, το τελευταίο εξάμηνο διαμαρτυρόταν στους γονείς της, αρνούμενη να πάει στο ωδείο. Μετά από πιέσεις των γονέων, η μικρή αποκάλυψε ότι ο καθηγητής ασελγούσε σε βάρος της.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν δύο ακόμη περιπτώσεις ασέλγειας σε άλλα δύο ανήλικα κορίτσια, 9 και 11 ετών.


Σημειώνεται ότι ο 60χρονος ήταν διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, ένα δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και ψηφιακοί δίαυλοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ έχει δοθεί σχετική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα (12) έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα (14) έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από πρόσωπο που παρέδιδε μαθήματα σε ανήλικη, της πορνογραφίας ανηλίκων από δράστη που χρησιμοποίησε ανήλικο που δεν συμπλήρωσε το δέκατο πέμπτο έτος κατ' εξακολούθηση.

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top