0
«Η χώρα μας είναι «καταδικασμένη» να ζει τα τελευταία χρόνια μέσα σε σκληρές συνθήκες δημοσιονομικής λιτότητας. 


Κατορθώσαμε και σταματήσαμε τον κατήφορο. Έχει σταθεροποιεί η κατάσταση και είναι ορατά τα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης, η οποία θα μας επιτρέψει με περισσότερο θάρρος και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα βαδίζει σε μία νέα φάση που θέλει νέες ιδέες, νέους μηχανισμούς και νέα πρόσωπα. «Το έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την ενότητα των δυνάμεών μας και την υιοθέτηση μίας αντίληψης που θα χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση» είπε.

Στο σημείο αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν πρέπει να είναι υπουργός για την καρέκλα, αλλά πρέπει να είναι υπουργός για τον λαό. Κανείς δεν πρέπει να είναι αστυνομικός για τον μισθό του, αλλά πρέπει να αισθάνεται ότι υπηρετεί την κοινωνία». «Εάν ο καθένας -πρόσθεσε- το υιοθετήσει αυτό στο επίπεδο των ευθυνών του είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα είναι καλύτερο για όλους μας». 

Ο υπουργός Εσωτερικών στάθηκε στον ανθρωποκεντρικό ρόλο που πρέπει να διέπει την ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα στοίχημα που χτίζεται και κερδίζεται τα τελευταία χρόνια καθημερινά. Μιλώντας για τον σύγχρονο αστυνομικό, σημείωσε ότι «οφείλει να εγγυάται με την παρουσία του την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας».

Σχολιάζοντας δε τις ελλείψεις της ΕΛ.ΑΣ, που όπως παραδέχθηκε υπάρχουν, ανέφερε ότι είναι αποτύπωμα των πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε τον «τεράστιο ρόλο» των Σωμάτων Ασφαλείας στην εδραίωση περιβάλλοντος ασφαλείας. Αναφερόμενος στην μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφηκε και φέτος στη χώρα μας αλλά και στην πολυπληθή παρουσία επιχειρηματιών στη ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι αυτό είναι δείγμα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας ότι αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», ενώ πρόσθεσε ότι «εργαλείο σ' αυτή την προσπάθεια είναι η Αστυνομία».

Ο ίδιος επισήμανε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ΕΛΑΣ σε μέσα και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι «μπαίνουν μπροστά από τον προϋπολογισμό της Αστυνομίας 10 εκατ. ευρώ για περιπολικά κι άλλα οχήματα». Εξέφρασε δε την ελπίδα να ευοδωθεί τον προσεχή Νοέμβριο διαγωνισμός για την άντληση 12 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια. «Με τα μέσα και τον περιορισμένο προϋπολογισμό που έχουμε, αλλά με πολύ κόπο και εκμεταλλευόμενοι κάθε ευρώ, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον το οποίο θα παρέχει, θα πουλάει εάν θέλετε, ασφάλεια» είπε ο κ. Τόσκας.

Στους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών που δείχνουν ότι η ΕΛΑΣ εκπληρώνει με αποτελεσματικότητα την αποστολή της, διατηρώντας και ενισχύοντας την αξιοπιστία της στην αντίληψη και τη συνείδηση των πολιτών και της κοινωνίας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αποφασιστικότητα, τον ίδιο σταθερό ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό το έργο και την προσφορά της, δίπλα στον πολίτη.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, οι κ.κ. Σκουρλέτης και Τόσκας περιηγήθηκαν στο Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛΑΣ το οποίο παρουσιάζει μία σειρά από δράσεις που εφαρμόστηκαν ή αναβαθμίστηκαν επιχειρησιακά κατά την τελευταία 2εία, όπως οι Κινητές Αστυνομικές Δυνάμεις, ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, οι αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα, το επιστημονικό έργο των διευθύνσεων εγκληματολογικών ερευνών και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση των ροών παράτυπων μεταναστευτικών ροών κ.ά.
Περίοπτη θέση μπροστά από το περίπτερο κατέχουν δύο drones, τα οποία μπήκαν τους τελευταίους μήνες στο «οπλοστάσιο» της ΕΛΑΣ και χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα στην πρόληψη των πυρκαγιών συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top