0
Μπορεί η Αυστραλία να διαθέτει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πανίδες του πλανήτη, ωστόσο στον σημερινό κόσμο της πληροφορίας και του ίντερνετ, ακόμα και η τεράστια βιοποικιλότητα της αχανούς χώρας δεν κρύβει πλέον κανέναν μυστήριο.


Εκτός ίσως... από ένα: τον μυστηριώδη κάτοικο ενός βάλτου στο Κουίνσλαντ, που καταγράφηκε να ξεπροβάλλει το κεφάλι του από τα θολά νερά και ύστερα να βυθίζεται σιγά σιγά κάτω από την επιφάνεια, χωρίς κανένας να προλάβει να καταλάβει σε τι είδος ανήκει!

Το παράξενο αυτό πλάσμα τράβηξε με την κάμερα του κινητού του ένας από τους διοργανωτές μιας τουριστικής περιήγησης σε παραπλήσιο ποτάμι. Η περιοχή βρίθει από άγρια ζωή, με τους κροκόδειλους να αποτελούν την κύρια ατραξιόν, ωστόσο αυτό το πλάσμα αιχμαλώτισε όσο κανέναν άλλο το ενδιαφέρον των τουριστών. 

Όπως φαίνεται όμως, ήταν ιδιαίτερα ντροπαλό, αφού έσπευσε να «κρυφτεί» κάτω από τα νερά όταν συνειδητοποίησε ότι είχε προσελκύσει ανεπιθύμητο ενδιαφέρον.


 

Ο ιδιοκτήτης τους σκάφους που έκανε την περιήγηση ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, το κλιπ έγινε viral, με εκατοντάδες χρήστες να το κοινοποιούν και να προσπαθούν να μαντέψουν τι είδους πλάσμα απεικονίζεται σε αυτό. 

Αν και η περιοχή είναι γεμάτη με παράξενα ζώα, οι περισσότεροι γνώστες της τοπικής πανίδας πιστεύουν ότι πρόκειται για ψάρι της υφομοταξίας των δίπνοων. 

Τα συγκεκριμένα ψάρια που ζουν στο γλυκό νερό και τρέφονται με έντομα, αμφίβια και φυτικές ύλες, είναι πραγματικά εκπληκτικά, αφού το ιδιαίτερα εξελιγμένο αναπνευστικό σύστημά τους τους επιτρέπει να λαμβάνουν κατ ‘ευθείαν οξυγόνο από τον αέρα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top