0
Η αποδοχή από την Ρωσία της πρότασης των Ινδονήσιων να αποπληρωθούν τα 11 μαχητικά 4++ γενιάς Su-35S, αξίας 600 εκατ. δολ. σε ποσοστό 30% με ινδονησιακά αγροτικά προϊόντα (φοινικέλαιο, καφέ, τσάϊ κλπ), φέρνει πάλι στο φως της δημοσιότητας την εγκληματική άρνηση του τότε πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου να αποπληρωθεί κατά 30% η διακρατική συμφωνία για την προμήθεια των 420+30 TOMA BMP-3HEL με ελληνικά αγροτικά προϊόντα.


Ο Β. Πούτιν είχε προτείνει το 30% της αξίας των ΤΟΜΑ να αποπληρωνόταν με ροδάκινα, πορτοκάλια, κτηνοτροφικά προϊόντα, αλουμίνιο κλπ.

Μέχρι και 350 εκατ. ευρώ θα πληρώνονταν σε ελληνικά προϊόντα και βέβαια η ενίσχυση του αγροτικού τομέα θα ήταν τρομακτική.

Υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία, υπό τον Ρώσο υπεύθυνο των εξαγωγών αμυντικού υλικού Μ.Δημήτριεφ είχε επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε συνάντηση με τον τότε υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και ενημέρωσε για το περιεχόμενο της νέας ρωσικής πρότασης προς τον πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου.

Στην απαντητική του επιστολή στον ομόλογό του, τότε πρωθυπουργό της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ο Γ.Παπανδρέου, παραδέχόταν την καθυστέρηση στην υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας η οποία θα άλλαζε την μοίρα του Ελληνικού Στρατού (η απόκτηση των 420 ΤΟΜΑ συν τα 30 οχήματα υποστήριξης, θα άλλαζε "τον ρου της ιστορίας" του ελληνικού μηχανοκίνητου Πεζικού και συνεπώς του Ελληνικού Στρατού και ζητούσε από τον Ρώσο ομόλογό του "να δείξει κατανόηση",αλλά μέχρι εκεί.

Μάταια οι Ελληνες παραγωγοί, ειδικά αυτοί που δραστηριοποιούντο στην Ρωσία, ζητούσαν να γίνει αποδεκτή η απίστευτη ρωσική πρόταση.
Ο Γ.Α.Παπανδρέου είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του.

Επτά χρόνια αργότερα, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που ζήτησε ο Β.Πούτιν, σαπίζουν απούλητα στα χωράφια ή πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές (τα βρώσιμα πορτοκάλια πουλήθηκαν 0,13 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο τον περασμένο χειμώνα και αυτά για χυμό, 0,07 ευρώ!), όπως σαπίζουν στους όρχους των μηχανοκίνητων λόχων τα ηλικίας 50 ετών "κονσερβοκούτια" ΤΟΜΠ Μ113 που υποτίθεται ότι σήμερα κάνουν την δουλειά των BMP-3HEL.

Σημειώνεται ότι βάσει του σχεδιασμού του Ε.Σ. το 2011 έπρεπε να εντάσσονταν τα πρώτα BMP-3HEL σε υπηρεσία και να ξεκινούσε η κοινή επιχειρησιακή αξιοποίησή τους με τα LEO2HEL/A4, προκειμένου να εισέλθει ο Ε.Σ. στην εποχή του ελιγμού πεδίου μάχης...



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top