0
Ο Λόρδος Jacob Rothschild δήλωσε ότι τα "πρωτοφανή" υψηλά επίπεδα τιμών των μετοχών και η γεωπολιτική αναταραχή τον ανάγκασαν να μειώσει τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.


Ο 81χρονος τραπεζίτης προειδοποίησε ότι οι υψηλές τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ και το τέλος της νομισματικής χαλάρωσης είναι οι κύριοι λόγοι ανησυχίας οι οποίοι τον οδηγούν να περιορίσει την έκθεσή του στις αγορές.

"Δεν πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε ρίσκο", όπως είπε. "Οι τιμές των μετοχών σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα σε μια εποχή που η οικονομική ανάπτυξη δεν εξασφαλίζεται με κανέναν τρόπο", όπως πρόσθεσε.

"Ο δείκτης S&P διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο p/e 12αμήνου στο 25 σε σύγκριση με ένα μακροπρόθεσμο μέσο όρο 15, ενώ ο αναπροσαρμοσμένος δείκτης p/e του Shiller, ο οποίος υπολογίζει κατά μέσο όρο κέρδη 10 ετών, είναι περίπου στο 30", προειδοποίησε.

Οι μετοχές, ως ποσοστό της RIT Capital Partners, της επενδυτικής εταιρείας της οποίας είναι επικεφαλής ο Jacob Rothschild με κεφάλαια υπό διαχείριση της τάξης των 3,24 δισ. στερλινών, έχουν μειωθεί από το 56% του fund στο 55%, ενώ περισσότερα χρήματα έχουν τοποθετηθεί σε νομίσματα.

Η RIT είναι ένα multi-asset επενδυτικό trust της δυναστείας των Rothschild στο οποίο η οικογένεια έχει τοποθετήσεις 331 εκατ. στερλίνες.
"Η περίοδος της νομισματικής χαλάρωσης μπορεί να φτάνει στο τέλος της. Τα γεωπολιτικά προβλήματα παραμένουν διαδεδομένα και αποδεικνύονται όλο και πιο δύσκολα να επιλυθούν", όπως τόνισε.

Ο Λόρδος Rothschild ανησυχεί ότι η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία οδήγησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τα επιτόκια σε μεγάλο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου, έρχεται στο τέλος της, με αποτέλεσμα η απόδοση της αγοράς μετοχών να "χτυπηθεί".

Πού στοιχηματίζει

Οι περιοχές στην αγορά μετοχών στις οποίες επικεντρώνεται ο Λόρδος Rothschild είναι η Ασία, όπου πιστεύει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα αποτελέσουν τον οδηγό των κερδών και οι εταιρείες τεχνολογίας που συνδέονται με αυτό που ονομάζει "τέταρτη βιομηχανική επανάσταση".

Επίσης, ο Rothschild δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί στην τεχνολογική εταιρίαSocial Capital, η οποία σχετίζεται με εταιρείες του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αποδόσεις του RIT φέτος είναι ιδιαίτερα κακές με κέρδη μόλις 1,72% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με το 9,3% που έχει κερδίσει το μέσο fund του κλάδου του στο ίδιο διάστημα.

Η πορεία του RIT χτυπήθηκε από την άνοδο της στερλίνας στο πρώτο εξάμηνο αφού ο Rothschild τηρούσε bearish στάση στο βρετανικό νόμισμα και αγόραζε δολάρια και ευρώ.


Ελευθερία Κούρταλη

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top