0
Η πτήση με μαχητικό αεροσκάφος και ειδικά με F-16 αποτελεί μια πρωτόγνωρη και συνάμα συναρπαστική εμπειρία με δυνατές συγκινήσεις και  σε υψηλές τιμές G’s!

Η εμπειρία μπορεί πολύ δύσκολα να μεταφερθεί μόνο με την εικόνα αλλά οι κάμερες 360 μοιρών φαίνεται ότι μπορούν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο στην οπτική μεταφορά αυτής της εμπειρίας.

Ο λόγος για το σχετικό βίντεο που ακολουθεί το οποίο παρουσιάζει την πτήση μέσα από το πιλοτήριο ενός F-16B MLU της πορτογαλικής Αεροπορίας Força Aérea Portuguesa (FAP).

Σημειώνεται ότι η χώρα αυτή αποτελεί έναν από τους χρήστες που επέλεξαν την λύση απόκτησης μεταχειρισμένων μαχητικών που βρίσκονταν σε κατάσταση μακράς απόθεσης στην βάση Davis Mothan στην Αριζόνα. Η Πορτογαλία απέκτησε σε δυο διαδοχικές παρτίδες (1994/1999) συνολικά 30 μαχητικά F-16A/B, τα οποία και αναβάθμισε στο πλαίσιο του προγράμματος MLU.  

Χάρις τον εκσυγχρονισμό MLU που υλοποιήθηκε το 2004, τα F-16 (πρακτικά πρώτης γενιάς Block 15) της Πορτογαλίας απέκτησαν ικανότερο ραντάρ APG-66(V)2, ικανότητα χρήσης έξυπνων πυρομαχικών, σκοπευτικό επί κάσκας JHMCS για το χειριστή, έγχρωμες οθόνες στο πιλοτήριο, ζεύξη δεδομένων IDM, νέο υπολογιστή MMC καθώς επίσης και ικανότητα βολής ΑΙΜ-120.

Παρόλα αυτά η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, ανάγκασε στην καθήλωση μεγάλου μέρους του στόλου και σε μειωμένες διαθεσιμότητες ενώ πρόσφατα η Πορτογαλία τροφοδότησε με έναν αριθμό F-16 MLU τη Ρουμανία, η οποία είχε επείγουσα ανάγκη αντικατάστασης των ξεπερασμένων σοβιετικής κατασκευής μαχητικών MiG-21 Bis.

Απολαύστε το με πλήρη εικόνα οθόνης:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top