0
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία  για την αναστολή λειτουργίας της 339 Μοίρας «ΑΙΑΣ» της 117ΠΜ της Ανδραβίδας, η οποία επιχειρεί σήμερα σε ρόλο αέρος – αέρος με τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά F-4E AUP Phantom II.



Ήταν μια εξέλιξη που πρακτικά είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό, στο πλαίσιο της σταδιακής συρρίκνωσης της δύναμης των μαχητικών της ΠΑ για λόγους κόστους.

Τα αεροσκάφη της 339Μ –όσα βρίσκονται σε επιχειρησιακή κατάσταση- πρόκειται να μεταφερθούν στην 338Μ με στόχο την συμπλήρωση της δύναμης των 18 μαχητικών.

Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί την αύξηση της διαθεσιμότητας στο πλαίσιο μίας ενιαίας Μοίρας καθόσον είναι γνωστό ότι οι συνολικές διαθεσιμότητες του στόλου των Phantom II έχουν μειωθεί με αρκετά αεροσκάφη να βρίσκονται στην ΕΑΒ επί μακρόν, εν αναμονή εργοστασιακής συντήρησης...

Έτσι η 338 Μοίρα θα καταστεί πλέον η τελευταία Μοίρα στην ΠΑ που επιχειρεί με μαχητικά F-4 και θα συνεχίσει να εξειδικεύεται σε ρόλο Αέρος – Εδάφους καθώς διαθέτει συστήματα (ραντάρ APG-65GY και ατρακτήδια LITENING II) που παρέχουν πλήρως ικανοποιητικές επιδόσεις.

Η εκμετάλλευση του στόλου θα συνεχίσει στην ΠΑ μέχρι και τα αεροσκάφη που βρίσκονται σήμερα εν υπηρεσία να εξαντλήσουν το διαθέσιμο υπόλοιπο της επιχειρησιακής τους ζωής.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top