0
Ως αρχή εσωτερικών εκκαθαρίσεων των "καραμανλικών" μεσαίων στελεχών της ΝΔ, θεωρείται η διαγραφή από το κόμμα του προέδρου της Β1 Νομαρχιακής, Δημήτρη Χατζελένη, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του γενικού διευθυντή του γραφείου του μεταβατικού πρώην προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Τα μεσαία "καραμανλικά" στελέχη τα οποίοι υποστήριξαν στην μεγάλη τους πλειοψηφία τον Ε.Μεϊμαράκη και όχι τον Κ.Μητσοτάκη στην μάχη για την ηγεσία της ΝΔ, αποτελούσαν εδώ και καιρό στόχο για τη "νέα τάξη πραγμάτων" στο κόμμα: Ήδη πριν από ένα μήνα είχε διαγραφεί ο πρόεδρος της νομαρχιακής Τρικάλων, επίσης "καραμανλικός".

Η απόφαση διαγραφής (έστω για ένα μήνα) σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει ως πρόεδρος της ισχυρής νομαρχιακής που ελέγχει Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Ταύρο κλπ και ήρθε μετά από εισήγηση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη με το αιτιολογικό της "μη έντονης δραστηριότητας της Β1 ΝΟΔΕ"!

Το βέβαιο είναι ότι ο Δ.Χατζελένης είναι ο από τα πλέον δραστήρια στελέχη του κόμματος (η Β1 λειτουργεί με δικές του προσωπικές δαπάνες εν πολλοίς) ιδιαίτερα αγαπητός στην βάση της παράταξης και εκλέγεται πρόεδρος επί 3 θητείες.

Από την άλλη ο Λ.Αυγενάκης συγκρούεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κρήτης με τον Γ,Πλακιωτάκη: Ο πρώτος στήριξε Κ.Μητσοτάκη, ο δεύτερος Ε.Μεϊμαράκη.

"Τί 'χες Γιάννη, τί 'χα πάντα" στη ΝΔ...
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δ.Χατζελένης ήταν ο πρώτος που είχε υπογράψει την υποψηφιότητά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το βουλευτικό αξίωμα όταν εκείνος είχε αποφασίσει να αφήσει την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα και να ασχοληθεί με την πολιτική. 

Το βέβαιο είναι ότι η Πειραιώς θέλει να "καθαρίσει" τα μεσαία "καραμανλικά" στελέχη για να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό. Το λάθος του Δ.Χατζελένη λέγεται ότι ήταν η διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης στον Κώστα Καραμανλή, τον νεότερο.

Επιχείρησαν να του "γλυκάνουν το χάπι" πριν την διαγραφή προσφέροντάς του τη "νεκρή" θέση του αναπληρή γραμματέα στην κεντρκή διοίκηση και όταν αρνήθηκε τον διέγραψαν...

Ο νεαρός, "παρακολουθείται" πολύ στενά από την Πειραιώς και θεωρείται πιθανή "μελλοντική απειλή" γι αυτό που οι "καραμανλικοί" χαρακτηρίζουν "μητσοτακικό καθεστώς" στη ΝΔ...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top