0
Ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε σύντομα στο εγγύτερο ελληνικό γεωστρατηγικό περιβάλλον αφού ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα,  προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη δήλωση ότι η Αίγυπτος θα έχει σύντομα την τελική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο!


«Έχει ήδη ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των συνόρων με την Κύπρο και βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα» όπως αναφέρει το armynownet

Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος δήλωσε ότι «Το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ κοντά».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Νοέμβριο ο Ν.Κοτζιάς είχε ταξιδέψει αστραπιαία στην Αίγυπτο όπου συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι τα βήματα για την άμεση οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με δεδομένη πλέον την εχθρότητα των ΗΠΑ και του Ισραήλ αλλά και της Γαλλίας και της Γερμανίας εναντίον της ερντογανικής πλέον Τουρκίας, ο Ελληνισμός έχει μια «χρυσή» ευκαιρία να οριοθετήσει μια για πάντα τον «ζωτικό» του χώρο και η Άγκυρα να μην μπορεί να πράξει τίποτα χωρίς να προκαλέσει την οργή μεγάλων αντιπάλων.

Το Ισραήλ θέλει άμεση οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ για να ξεκινήσει η κατασκευή του East Med.

Σήμερα, το ισραηλινό ΥΠΕΞ υπουργείο ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

«Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επεσήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Ουδέποτε στο παρελθόν το Ισραήλ είχε μιλήσει για τουρκική εισβολή. Σημειώνεται ότι προ ενός μηνός το Ισραήλ διεξήγαγε μεγάλες ασκήσει με την κυπριακή Εθνοφρουρά στο όρος Τρόοδος με αντικείμενο την ανακατάληψη χωριού που έχει υποστεί εισβολή από τον κατοχικό Στρατό.

Όσο για τις ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία δεν έχουν σε ιδιαίτερη υπόληψη την Τουρκία τελευταία. Οι δε ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα «Κουρδιστάν» στο κουρδόφωνο υπογάστριο της Τουρκίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την εδαφική της ακεραιότητα.

Είναι σαφές ότι κάτι κινείται και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να λήξει το θέμα της ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Όσο για την Άγκυρα... 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top