0
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα πλωτά μέσα των Βατραχανθρώπων της ΜΥΑ/ΛΣ βρίσκονται σε απελπιστικό σημείο με ορατό τον κίνδυνο επιχειρησιακής εξουδετέρωσης. 



Γιάννης Νικήτας

Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για δύο λόγους: Αφενός, όπως είναι φυσιολογικό μια μονάδα Βατραχανθρώπων εξαρτάται στον υπερθετικό βαθμό από τα σκάφη της και αφετέρου ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναφτάσει σε τέτοια απαξία ο στόλος της ΜΥΑ/ΛΣ. Ανέκαθεν βρισκόταν λύση, είτε εκ των ενόντων, είτε από κονδύλια του Αρχηγείου. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για αυτήν την ταπείνωση.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΖΗΤΗΜΑ

Όπως έχει γίνει γνωστό στον Τύπο, στην ΜΥΑ/ΛΣ έχουν παρουσία Αμερικανοί Navy Seals οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο, δεν μπορούν να προχωρήσουν τα εκπαιδευτικά πλάνα τα οποία έχουν σχεδιάσει λόγω του οριακού σημείου στο οποίο βρίσκονται τα πλωτά μέσα της ΜΥΑ/ΛΣ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κύρος της χώρας και του Λιμενικού.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Το πλέον αξιοπερίεργο είναι πως ενώ Αξιωματικοί της Υπηρεσίας έχουν προτείνει στην Διοίκηση τρόπους επισκευής των σκαφών, οι προτάσεις τους δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση της ΜΥΑ/ΛΣ προσδοκά την επισκευή των σκαφών κατόπιν της ολοκλήρωσης αποστολής της σε νησί του Αργοσαρωνικού. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top