0
Μια εντυπωσιακή άσκηση με την κωδική ονομασία «Τυφώνας» πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.


Μερικά από τα εξελισσόμενα σενάρια της άσκησης περιείχαν: Επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον πλήθους ανθρώπων με οχήματα, ομήρους σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών, εκρήξεις βομβών σε εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης και φανατικούς ισλαμιστές να πυροβολούν πολίτες σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Στόχος της άσκησης, είναι η πρόληψη, η αντίδραση στην εξουδετέρωση των δραστών, η αξιολόγηση των ενεργειών, η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και η ανταπόκριση της κάθε ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας, ανάλογα με το αντικείμενό της, ακόμη και σε επίπεδο επικοινωνίας και διάψευσης διαρροών και φημών.

Τα σενάρια της άσκησης κινήθηκαν στην αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτές που καταγράφηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στον «Τυφώνα» συμμετείχαν δεκάδες αξιωματικοί από κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίοι θα κληθούν να χειριστούν τέτοιου είδους επιθέσεις αν ποτέ χρειαστεί.

Την άσκηση παρακολούθησαν, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος, στελέχη της ΕΥΠ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών, των εγκληματολογικών εργαστηρίων, της ΕΚΑΜ και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top