0
Διακλαδική Εκπαίδευση, αλλαγή Δομής και σχέδιο εφοδιασμού με τα απαραίτητα μέσα, ήταν τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παναφορικά με τις Ειδικές Δυνάμεις από το ακριτικό φυλάκιο στη νήσο Παναγιά.


Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ, η συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ σε ότι αφορά την κοινή συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά διαπιστώνεται ότι υπάρχει υστέρηση υλικών μέσων. 


Αναφερόμενος στο ρόλο που έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις στην αμυντική διάταξη και στις απειλές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις προοπτικές αναβάθμισης της Δομής και τρόπου λειτουργίας τους.

«Οι εκπαιδεύσεις οι οποίες γίνονται στις Ειδικές Δυνάμεις και οι συνεργασίες είναι στο ύψιστο επίπεδο. Τα μέσα όμως τα οποία διαθέτουν δεν είναι εκείνα τα οποία θα έπρεπε κανονικά να έχουν.

Οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις που αποτελούν τα διαμάντια της Συμμαχίας, θα έπρεπε να έχουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει. Γι' αυτό μελετάμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να τους δώσουμε αυτά που χρειάζονται, να υπάρχουν διακλαδικές εκπαιδεύσεις και να λειτουργήσουν περισσότερο «διακλαδικά» οι Ειδικές Δυνάμεις».

«Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τα ελικόπτερα. Δηλαδή στα ελικόπτερα η βασική εκπαίδευση θα γίνεται πλέον και για τα τρία Σώματα από ένα Κέντρο διακλαδικής εκπαίδευσης. Δεν νοείται χειριστής ελικοπτέρου να μην έχει κάνει solo και 10 αυτοπεριστροφές.

Αυτό σημαίνει μεγάλη οικονομία, καλύτερη εκπαίδευση και αλλαγή της σημερινής υφιστάμενης δομής. 

Υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό, όπως το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση για να πάρουμε πολύ μεγάλες συμφωνίες από εταιρίες που θα φέρουν εκπαιδευτικά αεροσκάφη με την ώρα, ώστε να εκπαιδεύουμε χειριστές της ΠΑ αλλά και χειριστές από άλλες χώρες».  

Τέλος σε ότι αφορά τις Ειδικές Δυνάμεις ο ΥΕΘΑ αποκάλυψε ότι εξετάζεται η αλλαγή των σχηματισμών των Ειδικών Δυνάμεων. Χωρίς να επεκταθεί περισσότερο ο κ. Καμμένος άφησε να εννοηθεί ότι επίκ
ειται ολικός επανασχεδιασμός της δομής των Ειδικών Δυνάμεων, στα πρότυπα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top