0
Μια πρόσφυγας από τη Συρία που ήταν έγκυος εννέα μηνών βιάσθηκε και στη συνέχεια σκοτώθηκε μαζί με τον ηλικίας 10 μηνών γιο της στη βόρεια Τουρκία, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με φόντο την άνοδο των αντισυριακών αισθημάτων στη χώρα.


Δύο άνδρες παραδέχθηκαν ότι παρέσυραν τη νεαρή γυναίκα μαζί με το βρέφος της μέσα σ' ένα δάσος όπου και τη βίασαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Στη συνέχεια συνέθλιψαν με πέτρες το κεφάλι της νεαρής γυναίκας και στραγγάλισαν το βρέφος της.

Το πρακτορείο διευκρινίζει πως το θύμα, ηλικίας 20 ετών και έγκυος εννέα μηνών, επρόκειτο να γεννήσει σήμερα στο μαιευτήριο.

Οι δύο ύποπτοι, ο ένας από τους οποίους είναι παντρεμένος και πατέρας οικογένειας, συνελήφθησαν και ομολόγησαν τα γεγονότα, σύμφωνα με το Dogan. Εργάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο με τον σύζυγο του θύματός τους, με τον οποίο είχαν τσακωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα.

Η οικογένεια είχε φθάσει πέρυσι στην Τουρκία, διαφεύγοντας από τον πόλεμο στη Συρία.

Οι φόνοι αυτοί σημειώθηκαν ενώ οι τουρκικοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυσθεί τις τελευταίες ημέρες με μηνύματα εναντίον των Σύρων. Χρήστες καλούν τους πρόσφυγες να γυρίσουν στη χώρα τους και τις αρχές να τους διώξουν.

Η Τουρκία έχει υποδεχθεί σχεδόν 3 εκατ. σύρους πρόσφυγες, που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται εκεί από τον Μάρτιο 2011.

Το υπουργείο Εσωτερικών υποχρεώθηκε να αντιδράσει δημοσίως σε κατηγορίες ότι οι σύροι πρόσφυγες ευθύνονται για την άνοδο της εγκληματικότητας στην Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, οι Σύροι δεν εμπλέκονται παρά στο 1,32% των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από το 2014 έως το 2017.

Ο αριθμός των φόνων γυναικών δεν σταματά να αυξάνεται στην Τουρκία, όπως αναφέρει η οργάνωση «Στοπ στους γυναικοκτόνους», σύμφωνα με την οποία 328 γυναίκες σκοτώθηκαν το 2016 στην Τουρκία, έναντι 121 το 2011.

Στην τελευταία έκθεσή της, η οργάνωση απαριθμεί 35 φόνους γυναικών μόνο στη διάρκεια του Ιουνίου.

  • (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top