0
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η οποία έκρινε ένοχο  τον πρώην δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, επειδή ενίσχυε οικονομικά επί επτά χρόνια έναν βοσκό για να πηγαίνει στα Ίμια και να φροντίζει τα κατσίκια του!


Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον κ. Διακομιχάλη από το Ελεγκτικό συνέδριο αγγίζει τις 50.000 ευρώ, καταδικάζοντας ουσιαστικά τον Έλληνα βοσκό που πήγαινε στα νησιά και δήλωνε την ελληνική παρουσία! Και βέβαια καταδικάστηκε η βούληση του τοπικού δήμου να στηρίξει τον Ελληνα βοσκό! Τέτοια ξεφτίλα! 

Εικοσιένα χρόνια μετά την ήττα που οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη την Ελλάδα στα Ίμια, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στις νησίδες καλείται να πληρώσει το ποσό αυτό από τη τσέπη του αναδρομικά και εντόκως, με το σκεπτικό ότι οι δαπάνες αυτές δεν ήταν νομίμως υλοποιημένες. Την αποκάλυψη έκανε σήμερα ο ίδιος ο κύριος Διακομιχάλης.

«Μέχρι το 2002, ως δήμαρχος, κράτησα το βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντάς του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό  2 εκατομμυρίων δραχμών- σημερινά 6.000 ευρώ- το χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων, πηγαινοερχόμενος με τη βάρκα του στις βραχονησίδες που είναι απόσταση 6, 5μιλίων από το λιμάνι της Καλύμνου. 

Τα ποσά ήταν για  να αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τακτικά τα κατσίκια, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, όπως έκανε επί χρόνια νοικιάζοντας τις βραχονησίδες από το δήμο. Διότι πρόκειται για δημοτική έκταση, σύμφωνα με Ιταλικούς, βρετανικούς, αμερικανικούς και τουρκικούς χάρτες που έχω», είπε ο κύριος Διακομιχάλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Blue Sky». 
Και συνεχίζει: «Μετά τον Απρίλιο του 2004,  και την αλλαγή, εν τω μεταξύ, της δημοτικής αρχής το 2002, ο βοσκός δεν πήγαινε, αφού δεν είχε την οικονομική στήριξη του δήμου, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα. Δεν πάει πια...

Ειδικά τώρα, που έχουμε γενικευμένη αμφισβήτηση του Αιγαίου. Επειδή ούτε το υπουργείο Εξωτερικών  ούτε το υπουργείο Αιγαίου μπόρεσε να καλύψει το ποσό αυτό που φαίνεται οδήγησε στη… χρεοκοπία της Ελλάδας,  μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες  50.000 ευρώ. Απαίτηση και μάλιστα εντόκως..», πρόσθεσε.

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και ανέφερε ακόμα: «Εγώ του πλήρωνα τα έξοδα. Αυτές τώρα οι δαπάνες είναι καταλογιστέες σε μένα. Με το σκεπτικό ότι δεν ήταν νόμιμα υλοποιημένες αυτές οι δαπάνες... Όταν ο βοσκός πήγαινε στα Ίμια τα τουρκικά πλοιάρια προσπαθούσαν να τον παρενοχλήσουν αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ελληνική ζώσα ψυχή στα Ίμια». 
Όπως και σε πολλά άλλα σημεία του Αρχιπελάγους, φυσικά...


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top