0
Το 2017 θα μείνει στην ιστορία της ποπ κουλτούρας ως η χρονιά που ζήσαμε το 'Twin Peaks: The Return', αλλά εμείς είμαστε εδώ για να ξεχωρίσουμε και όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα μας από το πρώτο εξάμηνο. Σειρές, ταινίες, τραγούδια, κόμικς, παραστάσεις, και όλα αυτά για τα οποία διαβάζετε στο PopCode. Κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό top.


Με το 'Survivor' ξαναζήσαμε στιγμές τηλεόρασης που είχαμε να ζήσουμε πολλά χρόνια. Ίσως από την εποχή του 'Παρά Πέντε'. Από τότε είχε να τύχει ένα πρόγραμμα που να το βλέπουν όλοι όλοι και να μιλάνε και να το σχολιάζουν την επόμενη ημέρα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το 'Game of Thrones', αλλά αυτό δεν πιάνεται και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί (γιατί είναι ξένο, δεν παίζεται από μη συνδρομητική μπλα μπλα). Έγινε επιτυχία από την πρώτη στιγμή και κρατήθηκε στο ύψος του για πολύ καιρό, με εξαίρεση τον τελευταίο ίσως μήνα που και πάλι έχει τηλεθέαση αλλά όχι την απήχηση που είχε στην αρχή. Αυτό βέβαια δεν του στερεί με κανένα τρόπο το στέμμα του πιο πετυχημένου, ελληνικού, τηλεοπτικού προγράμματος των ‘10s.

Το 'Survivor' έκανε το κοινό που έχει ξεγράψει την τηλεόραση να την ξαναανοίξει και ήταν ένα πρόγραμμα που πωρώθηκαν το ίδιο και τα παιδιά και οι γονείς κάτι που δύσκολα συμβαίνει. Ο John Lennon είχε πει ότι του αρέσει πολύ η τηλεόραση και ότι στην νεότερη εποχή είναι σαν να έχει αντικαταστήσει το τζάκι που μαζευόταν γύρω η οικογένεια. Ε, λοιπόν το 'Survivor' έγινε για λίγο καιρό το τζάκι για την οικογένεια και για τους μη έχοντες οικογένεια έγινε πάλι κάτι παρόμοιο(;), αλλά πιο πολύ από το λάπτοπ. Άλλωστε ήταν και η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που η ελληνική τηλεόραση κατέκτησε το ελληνικό ίντερνετ. Αυτά τα δύο ως τώρα δεν πήγαιναν ποτέ μαζί.

Δεν έχει σημασία γιατί μας άρεσε και δεν έχει σημασία αν κουράστηκε, είναι ίσως μαζί με τη 'Μάντισσα' τα μεγαλύτερα ποπ ελληνικά φαινόμενα των τελευταίων ετών και τους δίνουμε τα εύσημα μόνο και μόνο για αυτό. Και τώρα που φτάσαμε στα μισά του χρόνου και στα τέλη του Survivor καιρός είναι να θυμηθούμε τα καλύτερα επεισόδια που είδαμε.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ


Τι και αν στο τέλος ξεσκίσαν τους Διασήμους, στην αρχή και για τον πρώτο μήνα οι Μαχητές χάναν τη μία μάχη μετά την άλλη. Είχαν δημιουργηθεί μέχρι και event για συσσίτιο στο Fb για τους Μαχητές. Κάθε φορά όλοι περίμεναν αν θα είναι αυτή η μέρα που θα φάνε και η μέρα δεν ερχόταν ποτέ. Μια μέρα όμως, η μέρα εκείνη ήρθε και φάγαν κεφτεδάκια.
Στο ίδιο επεισόδιο υπήρξε και αποχώρηση (έφυγε η ψηλή Ελισσάβετ), αλλά και  ένας καυγάς στους Διάσημους μεταξύ των κοριτσιών. Κάτι για κάτι κουβέρτες που τις είχε η Ειρήνη και τις δανειστήκανε και δεν επέστρεψαν τη μία λέει και ενώ τα άλλα κορίτσια έλεγαν ότι δεν την είχαν ποτέ. Όπως όλοι οι καυγάδες σε ριάλιτι, δεν μάθαμε ποτέ τι ακριβώς είχε συμβεί.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΣΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΛΙΑΡΑ


Όταν την επόμενη μέρα βλέπεις όλα τα σάιτ με τίτλο «επική φάρσα Χρανιώτη στον Σπαλιάρα» δεν περιμένεις και πολλά πριν αποφασίσεις να τη δεις. Συνήθως τέτοιοι τίτλοι είναι clickbait ή η φάρσα είναι cringy και όχι αστεία. Ήταν όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε μια πολύ καλή φάρσα που χτίστηκε πολύ πετυχημένα. Δικαίως το 1,5 εκατομμύριο views που έχει.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΑΡΓΙΑΝΙΔΗ


O Πάνος Αργιανίδης ήταν από την αρχή ένα πρόσωπο που ξεχώρισε. Δήλωνε Μάνατζερ Ράγκμπι, τραυματίστηκε από την πρώτη μέρα, έκανε μια ιστορία με κάτι πατάτες, κατηγορήθηκε ότι συνωμότησε για να φύγει ο Αγγελόπουλος και έδωσε τον Μισθοφόρο, όταν είχε ασυλία με το σχόλιο ότι το κάνει, γιατί δεν μπορεί να δώσει κάποιο από τα κορίτσια της ομάδας, γιατί τα κορίτσια οφείλουνε να τα προστατεύουνε (αν και στη συνέχεια του παιχνιδιού έδωσε κανονικότατα και κορίτσια). Ο Μισθοφόρος ξεκίνησε τότε μια σταυροφορία εναντίον του Μάνατζερ με αποτέλεσμα να κάνει το κοινό να συμπαθήσει σιγά-σιγά τον Πάνο. Κάπου εκεί άνοιξε και η σελίδα υποστήριξης «Πανελλήνιος Σύλλογος Μάνατζερ Ράγκμπι» που αναγνώρισε και επίσημα τις στρατηγικές ικανότητες του Πάνου και ο οποίος κατέληξε να είναι ο πιο δημοφιλής παίχτης.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΧΑΝΤΑΜΠΑΚΗΣ



Το κοινό είχε διαφορετικές απόψεις για το ποιος είναι ο αγαπημένος του. Στον μόνο που συνέκλιναν όλες οι απόψεις ήταν η αντιπάθεια προς το πρόσωπο του Χανταμπάκη. Όταν προτάθηκε ως υποψήφιος για αποχώρηση το κοινό πανηγύρισε και ήταν σίγουρο πως αυτός θα φύγει. Ο ίδιος βέβαια δεν είχε καταλάβει τίποτα από όλα αυτά.  Έτσι όταν ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί, κάτι που όλοι έξω το περιμέναν με σιγουριά, ο ίδιος έμεινε με μία σαστισμένη έκφραση κοιτώντας τον Σάκη Τανιμανίδη. Το πρόσωπό του εκείνη τη στιγμή φυσικά και έγινε meme και την επόμενη μέρα όλη μιλούσαν γι αυτό.


Αυτό το επεισόδιο ήταν ίσως το πιο πολυαναμενόμενο του Survivor (μαζί με την αποχώρηση του Χανταμπάκη). Τελικά για κάποιο λόγο βέβαια από τότε που προβλήθηκε, μειώθηκε το ενδιαφέρον του ίντερνετ για αυτό. Μαχητές και Διάσημοι πλύθηκαν, ντύθηκαν, κουτσομπόλεψαν και τραγούδησαν με μεγάλη αποτυχία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top