0
Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσoγαίας και Λαυρεωτικής η είδηση της σύλληψης 39χρονου ιερέα που έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικο αγόρι.


Όπως αποδείχθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, ο 39χρονος ιερέας που συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, έστελνε σε 14χρονο, απρεπή μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνές φωτογραφίες του σε διάφορες πόζες.  

Από τα σύννεφα έχουν πέσει φίλοι και γνωστοί του 39χρονου ιερέα, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμή για κάτι, ενώ πάντα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο του.

Ο ιερέας, με σπουδές στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, βρήκε το θύμα του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έγινε γνωστό, διατηρεί τρία προφίλ στο facebook. Στο ένα εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα ενεργός, κάνοντας συχνά αναρτήσεις, ενώ στα άλλα δύο προφίλ είχε ελάχιστους φίλους.



Το χρονικό της σύλληψης

Στη σύλληψη του 39χρονου ιερέα, οι άντρες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, έφτασαν έπειτα από καταγγελίες των γονιών του 14χρονου οι οποίοι έμαθαν από το παιδί τους για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως προκύπτει και από τη δικογραφία, ο 39χρονος προκάλεσε τον 14χρονο ανήλικο στέλνοντας του μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου αλλά και φωτογραφίες μέσω των εφαρμογών Viber και Messenger.

Δεν είχε όμως ξεκινήσει έτσι... Στις αρχές Ιουνίου ο 39χρονος ιερέας άρχισε την επικοινωνία με τον 14χρονο διαδικτυακό του φίλο, στέλνοντας του μηνύματα θρησκευτικού χαρακτήρα. Δεν άργησε όμως η συνομιλία να αλλάξει περιεχόμενο και να περάσει σε ερωτικά θέματα. Τότε ήταν που ο ιερέας ξεκίνησε τα σκανδαλώδη μηνύματα του.

Ο θρασύς παπάς, προκειμένου να διασφαλίσει τη σιωπή του ανήλικου παιδιού, τον απείλησε ότι ο Θεός θα τον τιμωρήσει αν πει κάτι.  

Ο 14χρονος ωστόσο νιώθοντας αφόρητη πίεση από τα μηνύματα του ιερέα, δεν άντεξε και είπε τα πάντα στους γονείς του προκειμένου να τον βοηθήσουν και να αποκλείσει τον ιερέα από τις επαφές του αφού πλέον είχε γίνει πολύ ενοχλητικός.

Οι γονείς του νεαρού, ακούγοντας όσα τους είπε και βλέποντας το θέαμα των γυμνών φωτογραφιών που είχε στείλει ο ιερέας, σοκαρίστηκαν και αμέσως κατέφυγαν στην αστυνομία της περιοχής τους.

Από εκεί ενημερώθηκε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και την περασμένη Κυριακή έγινε η σύλληψή του, αφού πρώτα είχαν στοιχειοθετηθεί όλες οι κατηγορίες.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου εκείνος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο και που του ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η αστυνομία εξετάζει αν ο ιερέας έχει παρενοχλήσει και άλλα παιδιά.


Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top