0
Με αφορμή την επέτειο της σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς στις 10 Ιουνίου του 1944, φέρνουμε ξανά στο φως της δημοσιότητας ένα συγκλονιστικό βίντεο από εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, στην οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί παρουσιαστές, αυτοσαρκάζονται για την ασύλληπτη θηριωδία εκείνης της ζοφερής ημέρας στο ήσυχο χωριό της Βοιωτίας και όχι μόνο...






Συγκλονιστική αλλά και συγκινητική η εκπομπή της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης που προβλήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, προβάλλοντας και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Εκλεκτός προσκεκλημένος ήταν ο Αργύρης Σφουντούρης, ο οποίος πριν από 71 χρόνια είδε να εκτελούν τους γονείς του και 30 ακόμα συγγενείς του στο Δίστομο!


Οι Γερμανοί παρουσιαστές ξεδιπλώνουν με τον δικό τους μοναδικό αυτοσαρκαστικό τρόπο όλα όσα έκαναν οι συμπατριώτες τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη χώρα μας και στην προκειμένη περίπτωση στο Δίστομο, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και μία κατεστραμμένη Ελλάδα.


Ο Αργύρης Σφουντούρης συμμετέχει στην εκπομπή με έναν μοναδικό τρόπο και συμβάλλει με μια απίστευτη ψυχραιμία αλλά και με λόγο αξιοπρεπή και πολιτισμένο, στην αναψηλάφηση των γεγονότων που του σημάδεψαν την ζωή του, αλλά και τις ζωές των συμπατριωτών του. 


Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top