0
Σε σεξουαλική παρενόχληση προς νεαρή κοπέλα μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη φέρεται να προέβη ρασοφόρος.


Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό υποστηριζοντας πως υπέστη χυδαία σεξουαλική παρενόχληση με ανάρτησή της στο Facebook, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και σχολίων, με αποτέλεσμα το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να κατεβάσει τις φωτογραφίες και τα πειστήρια της παρενόχλησης.

Η Πένυ Φ. ανάρτησε φωτογραφίες που απεικόνιζαν ρασοφόρο να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις δίπλα της, πράγμα που όπως δηλώνει η ίδια, ο εν λόγω άνδρας έχει κάνει και προς άλλες κοπέλες που κατά καιρούς προσεγγίζει.

"Χθες μπηκε ενας παπας το μεσημερι στο 14α, το λεωφορειο ειχε πολλες αδειες θεσεις αλλα ηρθε και εκατσε διπλα μου, εβαλε το λαπτοπ στα ποδια του και μετα απο λιγα λεπτα ενιωθα να μου χαιδευει το ποδι. Εκανα σταυροποδι για να μην με ακουμπαει και αυτος εβαλε το λαπτοπ διπλα του για να μην εχουν ορατοτητα οι αλλοι. Αρχισε να χαιδευεται και μετα απο λιγο εβγαλε την αηδια του εξω", έγραφε μεταξύ άλλων η νεαρή στην ανάρτηση που μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω:


Η φωτογραφία που απεικονίζει το πρόσωπο του άνδρα εστάλη στην κοπέλα από άλλη, που επίσης ισχυρίζεται πως δέχθηκε παρόμοια σεξουαλική παρενόχληση από τον ρασοφόρο, ενώ τα καρέ που δημοσίευσε η Πένυ Φ. και απεικόνιζαν τα γεννητικά όργανα του άνδρα, λογοκρίθηκαν και διεγράφησαν από τους υπεύθυνους του Facebook.

Η δημοσίευση πριν λογοκριθεί με τα γεννητικά όργανα του ρασοφόρου να είναι "θολωμένα" από το site thestival.gr που "διέσωσε" το ντοκουμέντο:


Η Πένυ αναφέρει πως η φωτογραφία που απεικονίζει το πρόσωπο του ρασοφόρου, προέρχεται από άτομο που τον αναγνώρισε:

"Δεν μίλησα αρχικά στην αστυνομία γιατί δεν είχα φωτογραφήσει το πρόσωπο του. Η πρώτη μου ανάρτηση έγινε μήπως τον αναγνωρίσει κάποιος, κάποια κοπέλα που μπορεί κι εκείνη να είχε παρενοχληθεί και να βοηθήσει στον εντοπισμό του. Έτσι έγινε τελικά, μια κοπέλα αναγνώρισε το συγκεκριμένο άτομο και μου έστειλε φωτογραφία του προσώπου του.
Εν συνεχεία, και αφού είχα και το πρόσωπο του, πήγα στο αστυνομικό τμήμα της Αριστοτέλους, έκανα την καταγγελία και μου είπαν ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα. Μετά με έστειλαν στο Α.Τ. Τούμπας γιατί το περιστατικό έγινε στη Λαμπράκη. Εκεί μίλησα με έναν αρμόδιο και υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστου".
Η διαγραφή των ντοκουμέντων από το Facebook:
"Θέλω να πω πως οι φωτογραφίες μου δέχθηκαν "αναφορές" (report) και το Facebook τις κατέβασε και επίσης έχει αποκλειστεί ο λογαριασμός μου, δηλαδή δεν μπορώ ούτε να σχολιάσω ούτε να απαντήσω σε μηνύματα που έχω δεχθεί τα οποία είναι άπειρα. Την ανάρτηση μου με το κείμενο μπορεί να τη δει ο οποιοσδήποτε αλλά δεν μπορώ να απαντήσω.
Θεωρώ απαράδεκτο ότι οι αρμόδιοι του Facebook "κατέβασαν" τις φωτογραφίες μου γιατί ήταν μια είδηση και έπρεπε να υπάρχει ακριβώς όπως έγινε. Σκεφτείτε πως, παρά τα καρέ που ανέβασα, πάλι κάποιοι δε με πίστευαν. Δεν έκατσα επίσης εξ αρχής να απαντήσω στα κακόβουλα σχόλια γιατί δεν έχει νόημα. Πήγα και απευθύνθηκα στους υπεύθυνους και από αυτούς περιμένω να βρω το δίκιο μου".

"Σε ό,τι αφορά τώρα το αν είναι πλαστή η φωτογραφία ή όχι, επειδή γράφτηκε και αυτό από κάποιους, πιστεύω ότι πολλοί είναι πολύ κακοπροαίρετοι και κακοί. Δημοσιότητα μπορείς να πάρεις και με άλλους τρόπους. Αν ήταν πλαστή η φωτογραφία με ποιο κριτήριο θα πήγαινα εγώ στην αστυνομία για να υποβάλλω μήνυση; Η αστυνομία μπορεί να διασταυρώσει τη γνησιότητα του αρχείου. Δεν έχει βάση λοιπόν ότι έχει γίνει επεξεργασία photoshop ή οτιδήποτε τέτοιο. Η αστυνομία μπορεί να εξακριβώσει τη γνησιότητα και κανείς δεν δικαιούται να παίζει το FBI. Το τεκμήριο άλλωστε το έχω καταθέσει στις αρχές και μπορεί να ελεγχθεί και το κινητό μου και τα πάντα", αναφέρει η νεαρή σχετικά με όσα γράφτηκαν περί "ψηφιακής επεξεργασίας" των αρχικών ντοκουμέντων.
"Μου έστειλαν πολλές κοπέλες που μου είπαν ότι είχαν παρενοχληθεί από το ίδιο άτομο, καθώς και μια μητέρα και μου είπαν πως θα προχωρήσουν και εκείνες σε ανάλογες καταγγελίες. Αυτές οι κοπέλες μου είπαν μπράβο που πρόβαλα το συγκεκριμένο θέμα γιατί εκείνες δίστασαν να το κάνουν. Και από την αστυνομία μου είπαν πως αν το "τρέξω" θα δικαιωθώ γιατί είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί μου".
Τέλος μας αναφέρει πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ρόλο ή τη θεσμική θέση του συγκεκριμένου ατόμου. "Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι μοναχός ή ιερέας, τον είδα ντυμένο με ράσο και κουβαλούσε μια μαύρη τσάντα τύπου θήκης λάπτοπ και πέραν αυτών δεν είχε κάτι. Αν τον έβλεπες στον δρόμο δεν σου κινούσε καμία υποψία ότι θα μπορούσε το εν λόγω άτομο να κάνει κάτι τέτοιο σαν αυτό που έκανε σε εμένα".
Σημειώνεται πως η κοπέλα ζήτησε να μην δημοσιευτεί το επίθετο της αναφέροντας πως την ενδιαφέρει να εστιάσει περισσότερο η κοινή γνώμη στο γεγονός καθ εαυτό και όχι στο προφίλ της ίδιας. Για τον ίδιο λόγο δεν δημοσιεύουμε και το link του προφίλ της στο Facebook όπου και αναρτήθηκαν τα ντοκουμέντα της παρενόχλησης, κατόπιν αιτήματος της.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top