0
Σάρκα και οστά πήρε η Βαλκανική Ορθόδοξη συμμαχία των Ελλήνων και των Σέρβων, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν από κοινού ενάντια σε κάθε απειλή για την εθνική ακεραιότητα των χωρών τους!




«Έλληνες αδέρφια μας καλωσορίσατε, Θα πολεμήσουμε ξανά μαζί». Με αυτή τη φράση καλωσόρισαν οι Σέρβοι τις ειδικές δυνάμεις Ε.Τ.Α. που αφίχθησαν εσπευσμένα στη Σερβία. Οι Ελληνες προχώρησαν στην εκπαίδευση με τους Σέρβους αμέσως μόλις οι τελευταίοι εκπαιδεύτηκαν μαζί με Ρώσους και Λευκορώσους όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Σέρβοι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται μυστικά στη Ρωσία σε νέες μεθόδους αεροποβατικού αγώνα – Πλησιάζει η μεγάλη ώρα (Αποκλειστικό βίντεο) και Ανησυχία: Επιστρατεύει τους εφέδρους η Σερβία και δημοσιεύει το πρώτο βίντεο από την κοινή εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών με Ρωσία και Λευκορωσία.


Οι Αλβανοί σύμφωνα με πληροφορίες και τον ελληνικό τύπο είναι σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για την παραχώρηση αεροπορικής βάσης στο Κούτσοβο και χερσαίας βάσης στα εξαμίλια της Βορείου Ηπείρου,  με σκοπό την υπερφαλάγγιση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από ΒΔ . Αυτό κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές αρχές.

Έτσι, Έλληνες αλεξιπτωτιστές της δυνάμεως των ΕΤΑ μετέβησαν στην  Σερβία για την διεξαγωγής κοινής ασκήσεως ενόψει εξελίξεων στα Βαλκάνια λόγω εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο, στις οποίες όλοι οι υποψήφιοι μιλούν ξεκάθαρα για ένωση με την Αλβανία αλλά και του ρωσικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.

Από 21 έως 31 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Σερβία συνεκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας-Σερβίας, με συμμετοχή στελεχών του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και της 63ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων της Σερβίας, στο πλαίσιο της άσκησης «FALCON- 2017».

Η άσκηση περιέλαβε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα διοίκησης και ελέγχου ειδικών επιχειρήσεων σε τακτικό επίπεδο, διείσδυσης ειδικής ομάδας με άλμα ελευθέρας πτώσης από μεγάλο ύψος, καθώς και σε αντικείμενα παροχής Α΄ Βοηθειών στη μάχη και ποικίλων βολών / βολών μάχης ταχείας αντίδρασης.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδος –Σερβίας η οποία αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή.  

Οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές θα παραμείνουν δέκα ημέρες στην Σερβία και θα εκτελέσουν όλα τα σενάρια  με τους Σέρβους ομολόγους τους της Ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών  Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, εκκαθαρίσεις σημείων, καταστροφή εχθρικών εγκαταστάσεων κ.α.

Πρόκειται σαφώς για αναβίωση της βαλκανικής συμμαχίας του 1912-13, την οποία «βλέπουν» και οι Αμερικανοί αναλυτές της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση.

Η αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία, ενόψει αλβανικού και του τουρκικού κινδύνου.

Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία ,είχε αναφέρει το σκοπιανό κανάλι sitel για την έκθεση από το Λάγκλευ.

Έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα , Thinks Tanks, αναλύσεις μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA , της σερβικής BIA, αλλά και της ρωσικής GRU , αναφέρουν για ενδεχόμενη ανάφλεξη σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, και φυσικά ΠΓΔΜ, λόγω ακριβώς των σχεδίων Τουρκίας και Αλβανίας.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης σήμερα όμως ανέφεραν ότι ετοιμάζουν μια ειδική μονάδα επιπέδου ταξιαρχίας και η οποία θα αποτελείται από «1.500 πολύ καλά εκπαιδευμένα μέλη, και  θα ονομάζεται «μονάδα Ράμπο», όντως σε θέση να προστατεύσει τη χώρα από κάθε είδους εξωτερική επίθεση, υπονοώντας από την δράση των UCKάδων στο Πρέσεβο στην νότια Σερβία αλλά και το Κοσσυφοπέδιο.

«Όλοι οι Σέρβοι κομάντος θα περάσουν πιο αυστηρότατη εκπαίδευση, από Ρώσους ειδικούς εκπαιδευτές και συμβούλους , και θα είναι εξοπλισμένοι με τα πιο σύγχρονα ρωσικά όπλα» , δήλωσε  μια πηγή στα σερβικά ΜΜΕ.

«Μια τέτοια είδηση όμως θα  διαταράξει  τις δομές ασφάλειας στην περιοχή, κυρίως τους Αλβανούς  πολιτικούς του  Κοσσυφοπεδίου ». δήλωσε ο Σέρβος αξιωματούχος.

Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου την ίδια στιγμή ετοιμάζονται για την επικείμενη «ένωση» με την Αλβανία , που αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.   

Κάποιοι  μάλιστα έχουν το θράσος μάλιστα να λένε ότι οι Ρώσοι θα επηρεάσουν τις εκλογές στο Κόσοβο με χρήματα και πράκτορες. Αστεία πράγματα.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Zeri» ανώτερος συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ανάλυσης (CEPA) στην Ουάσιγκτον και γνώστης των πολιτικών διεργασιών στα Βαλκάνια, Γιανούζ  Μπουγκάσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπου υπάρχει διαφθορά υπάρχουν και ρωσικά χρήματα τα οποία μπορούν  να επηρεάσουν την θέση ορισμένων πολιτικών.

Όλα αυτά συμβαίνουν στα βόρεια Ελληνικά σύνορα ενώ οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα αναπόφευκτα θα έρθει σε δύσκολη θέση τους επόμενους μήνες, καθώς το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να μεταφέρει τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας μεταξύ του Αιγαίου και των μελών της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που θεωρούνται «οθωμανικής καταγωγής» και δυστυχώς έχουν εγκαταλειφθεί έρμαια του Τουρκικού Προξενείου.

Όλα όσα λέγονται από την κυβέρνηση της Άγκυρας εδώ και καιρό, με τον χαρακτήρα ενός πολιτικοθρησκευτικού συνονθυλεύματος, συχνά μεσσιανικού χαρακτήρα, μεταφέρονται και προ βάλλονται μονομερώς, δηλητηριάζουν και ντοπάρουν μυαλά, εξαφανίζοντας τον αντίλογο.

Η ουσία είναι ότι Τούρκοι επιχειρούν να μας κυκλώσουν από το Αιγαίο, από Βορρά και δυτικά από την Αλβανία.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και ο Ν. Τούσκ μίλησε πριν λίγο διάστημα  για «εσωτερικές και εξωτερικές» δυνάμεις που ωθούν σε βαλκανικό πόλεμο . Αναμένουμε το επόμενο διάστημα πολλές και άγριες... εξελίξεις.



















loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top