0
Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με μπρέικ απέναντι στον Ολυμπιακό άνοιξε ακόμη περισσότερο την όρεξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος είναι αποφασισμένος για ακόμη μεγαλύτερες υπερβάσεις.



Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου

Ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί στον Παναθηναϊκό για τον τίτλο που ήρθε με μπρέικ στο τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ όπως και το 1999 και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει βάλει ήδη στο πρόγραμμά του την επόμενη μέρα με στόχο πλέον το επόμενο Φάιναλ Φορ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ πανηγύρισε σαν μικρό παιδί τον τίτλο σε βάρος του Ολυμπιακού για πολλούς λόγους.

Ένας από τους βασικότερους ήταν ότι βρέθηκε... κατηγορούμενος για την απόφασή του να γυρίσει η ομάδα με πούλμαν μετά την Πόλη και τον αποκλεισμό από την Φενέρ στα χιαστί της Ευρωλίγκα. Κάποιοι οπαδοί της ομάδας του έφτασαν στο σημείο ακόμα και να υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήσει τον σύλλογο! Ενώ ο ίδιος έκανε υπέρβαση μέσα στην σεζόν παίρνοντας το ρίσκο να τελειώσει τον Πεδουλάκη, να επιλέξει τον Πασκουάλ και να ανεβάσει το καλοκαίρι, αλλά και μεσούσης της χρονιάς το μπάτζετ.

Στο τέλος, με την απόφασή του πήγε να βάλει βόμβα στα θεμέλια της ομάδας... Τελικά δικαιώθηκε, καθώς και τα λεφτά έπιασαν τόπο και η επιλογή αλλαγής προπονητή, ενώ με αυτόν που επέλεξε αισθάνεται δικαιωμένος, όπως και για την απόφασή του για επιστροφή με πούλμαν από την Τουρκία. Τελικά, φάνηκε ότι συσπείρωσε την ομάδα μετά τα όσα είχαν γίνει μέσα στην χρονιά...

ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το νέο πλάνο του Γιαννακόπουλου μετά την ανάκτηση των εγχώριων τίτλων και της κορυφής δεν είναι άλλο από την επιστροφή στα Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα. Μάλιστα σαν... τρελός οπαδός που είναι, ο μεγαλομέτοχος θέλει -λένε οι δικοί του άνθρωποι- να σηκώσει κούπα στο Βελιγράδι που θεωρείται κάτι σαν έδρα του Ολυμπιακού.

Ο Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι η ομάδα έχει πλέον ισχυρές βάσεις και θέλει το κάτι παραπάνω για τον μεγάλο στόχο. Έχει βάλει προσωπικό στοίχημα -λέει το περιβάλλον του- να πάρει και μια ευρωπαϊκή κούπα, καθώς αυτή θα είναι και η μεγαλύτερή του δικαίωση. Στο νέο πλάνο είναι ξεκάθαρο ότι απουσιάζει η πλήρης ελληνοποίηση και προώθηση των νέων ταλέντων. Ο Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι η ομάδα έχει βάσεις και μπορεί να ξεκινήσει από αυτές, αφού έφτιαξε πλέον και το κλίμα πλέον.

Πάνω απ' όλα έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του πλέον ο Τσάβι Πασκουάλ. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν μπορείς να πρωταγωνιστείς μόνο με την προώθηση νέων παιδιών. Γι' αυτό θα πάει στο μοντέλο που είχε ο Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα. Δηλαδή να βγάζει ένα δύο παίκτες την τριετία από τις μικρές ηλικίες. Θα μιλήσει σχετικά με τον Ισπανό τεχνικό για το ποιοι θα πρέπει να πάρουν αυτή την ευκαιρία και να αναδειχθούν μέσα από το σύνολο.

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Παρά τις δύσκολες εποχές και την δυσβάστακτη εφορία στην Ελλάδα που εκτινάσσει τα κόστη ειδικά σε σύγκριση με χώρες όπως η Ρωσία και η Τουρκία, ο Γιαννακόπουλος φέρεται αποφασισμένος να αυξήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το μπάτζετ κατά 3-4εκ σε καθαρά ποσά για τους παίκτες και το αγωνιστικό ρόστερ. Κι αυτό για να μπορέσει να κάνει την διαφορά με την απόκτηση ενός -δύο παικτών πρώτης γραμμής.

Ήδη ο ΠΑΟ ανεπίσημα μιλά με παίκτες πρώτης γραμμής που κοστίζουν πάνω και από 1,5εκ για να μπορέσει να κάνει τη διαφορά. Άλλωστε βλέπει ότι Σπανούλης-Πρίντεζης μεγαλώνουν -ειδικά ο πρώτος- στον Ολυμπιακό κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρει σταδιακά τον αντικαταστάτη του αρχηγού συν τις όποιες άλλες κινήσεις. Έτσι, η ομάδα του ο ΠΑΟ δείχνει να έχει εξίσου σοβαρή βάση...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: ΣΛΟΥΚΑΣ Ή ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Η απόκτηση Έλληνα πρωτοκλασάτου παίκτη είναι ο μεγάλος στόχος του Γιαννακόπουλου και του ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δικαιώθηκε με το αμερικάνικο στιλ και μπάσκετ που μπόρεσε και υποστήριξε ο Πασκουάλ. Άλλωστε στο τριφύλλι λένε ότι αν δεν είχε γίνει το μπαμ στην Βιτόρια με την ήττα της Μπασκόνια από την αδιάφορη Ζαλγκίρις, θα ήταν η ελληνική ομάδα στην Πόλη.

Ο στόχος του ΠΑΟ είναι η απόκτηση ενός καλού Έλληνα περιφερειακού για να φτιάξει μια ισχυρή βάση δίπλα σε Καλάθη-Παππά. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι ο Σλούκας που θα του προσφέρουν συμβόλαιο 4,5εκ -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- για 3 χρόνια, αλλά και ο Μάντζαρης με αποδοχές πολύ υψηλότερες από αυτές που έχει στον Ολυμπιακό. Και ποντάρουν στο ότι ο Μάντζαρης ήταν -τουλάχιστον πριν πάει στο μεγάλο λιμάνι- φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα για να μπορέσει να φτιάξει μια ισχυρή ελληνική περιφέρεια .Από εκεί και πέρα, ο Μπουρούσης δεν έκανε την σεζόν που περίμεναν, αλλά βελτιώθηκε στο τέλος, έχει κλειστό συμβόλαιο και είναι και Έλληνας.

ΤΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ

Ο ΠΑΟ θέλει μια βάση με Καλάθη-Παππά και ένα Έλληνα ακόμα στην περιφέρεια. Με τον Μπουρούση στο σέντερ και ερωτηματικά δίπλα στους μικρούς (βασικά Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης). Θα κοιτάξει και προς άλλες κατευθύνσεις για να έχει και τους 6 Έλληνες που χρειάζεται. Ο Περπέρογλου που αρέσει και στον Πασκουάλ και ταιριάζει στην ομάδα για 15' είναι μια βασική επιλογή για να γυρίσει, καθώς στο 3αρι υπάρχει έλλειψη. Οι Νίκολς-Φελντέιν θα αποχαιρετήσουν, ο Ρίβερς μένει ασφαλώς ως αποκάλυψη της σεζόν.

Ερωτηματικό ο Γκάμπριελ που είχε συμπαθητική σεζόν ενώ βοηθά και στο 3 και στο 4. Κερδίζει έδαφος και λόγω χαρακτήρα. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Τζέιμς που όμως φαίνεται να μπαίνει σε μιας μορφής καλούπι με τον Πασκουάλ που δεν δείχνει να ενοχλείται ιδιαίτερα από την αγωνιστική του τρέλα...

Μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Σίνγκλετον, όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για το πόσο έχει χαλάσει ο ψυχισμός του με την ομάδα, αφού μην ξεχνάμε δεν γύρισε με το πούλμαν και στους τελικούς δεν ήταν ο γνωστός Σίνγκλετον. Όσο για τον Γκιστ θεωρείται απαραίτητος αν και βλέπουν ότι λόγω και του τραυματισμού, αλλά και ηλικίας δεν είναι όπως παλιά.

ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΥ

Ο ΠΑΟ θα κοιτάξει να κάνει και μια μεγάλη μεταγραφή Αμερικανού στην περιφέρεια. Ο Λάνγκφορντ που έχει ακουστεί, είναι μεγάλος και ακριβός, αλλά και δεινός σκόρερ. Αν αποκτηθεί Έλληνας παίκτης (Σλούκας ή Μάντζαρης) θα κολλάει απόλυτα μαζί με τον Παππά στο "2" και ο ΠΑΟ θα έχει μια πανίσχυρη περιφέρεια, αφού θα μπορεί να κατεβαίνει και ο Ρίβερς στη θέση. Ο Πασκουάλ πάντα θέλει καλό σουτέρ και σκόρερ.

Από εκεί και πέρα, πολλά ονόματα θα παίξουν (όπως και του σκόρερ Γκάουντλοκ). Κλειδί θα είναι οι Έλληνες και εκεί θα δωθεί το βάρος αρχικά . Στους ψηλούς θα παίξει πολύ το όνομα του αγαπημένου του Πασκουάλ, Ντόλμαν που φεύγει μάλλον από την Μπαρτσελόνα και που είναι στο στιλ του Φώτση που δύσκολα θα συνεχίσει λόγω ηλικίας. Το, βέβαιο, είναι ότι στον ΠΑΟ από σήμερα ξεκινά το μεταγραφικό πλάνο με κλειδί τους Έλληνες παίκτες που θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις και με δεδομένη την αύξηση του μπάτζετ για να έρθει ένας πρωτοκλασάτος Έλληνας περιφερειακός και ένας σούπερ Αμερικανός!

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top