0
Η απόφαση των πέντε Αραβικών χωρών να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι είναι Κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία, αποτελεί την απαρχή καθοριστικών εξελίξεων για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.
Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Υεμένη ζήτησαν από τους επισκέπτες  ή όσους διαμένουν στις χώρες τους και προέρχονται από το Κατάρ να φύγουν εντός 14 ημερών. Η είδηση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι πρωτοφανής να κατηγορούν Μουσουλμανικές χώρες το Κατάρ ως πηγή και χρηματοδότη της Τρομοκρατίας.

Αναρωτιέται κανείς αν πράγματι οι 5 αυτές Μουσουλμανικές χώρες έχουν στοιχεία για να το τεκμηριώσουν.  Αν έχουν στοιχεία, γιατί δεν τα έδωσαν και στις υπόλοιπες χώρες ώστε να υπάρχει καθολική καταδίκη. Γιατί δεν γνωστοποίησαν τα στοιχεία που έχουν, στην Ρωσία, στην Αμερική, στην Αγγλία. Αναρωτιέται επίσης κανείς γιατί ο Δυτικός Κόσμος δεν έχει προχωρήσει πρώτα αυτός σε μια τέτοια καταγγελία. Τι κάνουν οι μυστικές τους υπηρεσίες.

Μόνο ερωτήματα θα μπορούσε να θέσει κανείς αυτή την ώρα σε αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη. Στο όλο σκεπτικό όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι το Καταρ είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου με τρομακτικά κεφάλαια και προσπάθεια επενδύσεων σε πολλές Δυτικές χώρες μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Σίγουρα η προαναφερόμενη εξέλιξη θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και πιθανόν προβλήματα ακόμα και στη χώρα μας. Εάν υιοθετηθεί η άποψη των 5 Αραβικών χωρών από την παγκόσμια κοινότητα για το Κατάρ τότε σίγουρα θα αντιμετωπιστεί όπως το Ιράν με το γνωστό οικονομικό Εμπάργκο. Η εξέλιξη αυτή ασφαλώς κρύβει αρνητικές οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας αλλά και για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το Κατάρ.

ΤΟΥ Π.Ζ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top