0
Σφαγή Τούρκων στρατιωτικών σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις Κούρδων αυτονομιστών του HPG  (τμήματος του PKK).




Συνολικά σκοτώθηκαν 16 στρατιώτες. Η πρώτη σύγκρουση έγινε όταν στις 7 Ιουνίου στις 05:30 π.μ  μονάδες τουρκικών ειδικών δυνάμεων με την υποστήριξη της Αεροπορίας επιτέθηκαν στις περιοχές Γκεβάς και Μπασκάλ.

Οι Κούρδοι είχαν ειδοποιηθεί για την επίθεση και έστησαν ενέδρα στις τουρκικές δυνάμεις που αναπτύσσονταν με τεθωρακισμένα οχήματα Cobra.

Κτυπήθηκε με έκρηξη το πρώτο και το τελευταίο όχημα της πομπής και εν συνεχεία ακολούθησε πολυβολισμός των υπολοίπων. Στην μάχη που ακολούθησε και διήρκεσε περίπου 12 ώρες από τις 06.00 μέχρι τις 17.30 το απόγευμα σκοτώθηκαν 6 στρατιώτες και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν.

Οι Κούρδοι μαχητές υποχώρησαν σταδιακά και περί τις 20.00 η ώρα απαγκιστρώθηκαν όταν κατέφθασαν στην περιοχή επιθετικά ελικόπτερα AH-1W και εξοπλισμένα S-70.

Oι τραυματισμένοι Τούρκοι στρατιώτες απομακρύνθηκαν με μεταφορικά ελικόπτερα. Η Κούρδοι είχαν δύο νεκρούς.

Σε άλλη επίθεση επίσης στις 9 Ιουνίου επιτέθηκαν σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Γκεβάς της επαρχίας Βαν, οι οποίοι αναπτύσσονταν για να κάνουν έρευνες σε σπίτια υπόπτων για βοήθεια στο ΡΚΚ.

Σκοτώθηκαν επτά αστυνομικοί και άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν, όταν τα δύο οχήματα αντινάχθηκαν

Επίσης, στις 10 Ιουνίου σε επίθεση των ανταρτών σε αστυνομικό σταθμό «Bibanê» στην επαρχία Βαν, σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες, όταν δώδεκα Κούρδοι αντάρτες πολυβόλησαν τον αστυνομικό σταθμό και πέταξαν μέσα μία χειροβομβίδα.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες του τουρκικού Στρατού από τις αρχές του έτους.

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top